Előfizetői tartalom

Itt a bizonyíték: Budapesten jobb élni, mint Londonban

Portfolio
Az Economist Intelligence Unit idén is publikálta a világ legélhetőbb városainak listáját, ahol a top10-ben továbbra is az ausztrál, kanadai és új-zélandi városok dominálnak. Az EUI szerint 2014-ben a világ legélhetőbb városa Melbourne volt, a vizsgált metropoliszok közül pedig Damaszkuszban volt a legrosszabb élni. De mi a helyzet Budapesttel, a többi régiós fővárossal és a kivándorló magyarok kedvelt úticéljaival? Cikkünkből kiderül az is, jobban élünk-e, mint öt éve.

Az "élhetőségi index" egy 0 és 100 közötti pontszámmal rangsorolta a vizsgált 140 várost, ahol 100 jelenti az ideális, 0 pedig az elviselhetetlen körülményeket. Öt területen - stabilitás, infrastruktúra, oktatás, egészségügy és környezet - összesen 30 indikátor figyelembe vételével készült az elemzés, mely alapján nem igazán jelenthetjük ki, hogy Európában érdemes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés