Kihátrál a kormány a kínai gigaüzletből?

2017. április 12. 09:58  english version   
nyomtatás
 
Elbukhat a tervezett Budapest-Belgrád-vasútvonal fejlesztése, miután egyre több jel utal arra, hogy a magyar vagy a kínai fél kihátrál a projektből - írja a Magyar Nemzet. A beruházás ügyében az EU közel egy éve kötelezettségszegési eljárást folytat, így egyelőre az építkezés sem kezdődhetett el.


Az 550 milliárd forintra becsült magyarországi szakasz 472 milliárd forintnyi kínai hitellel valósulna meg. A fejlesztés a kínai áruk Európába történő szállítása szempontjából lenne fontos, de leginkább csak akkor, ha a görögországi Pireusz kikötőjén kívül erre nem lenne más alternatíva. A szállítás azonban az adriai kikötőkön keresztül is lehetséges, emellett Szlovénia és Olaszország érdekérvényesítő képessége is erősebbnek tűnik Magyarországénál.

A tervek szerint a Budapest és Belgrád közötti kétvágányú villamosított vasútvonalon a vonatok óránként 160 kilométeres sebességgel haladhatnának, jelentősen csökkentve a két főváros közti menetidőt. A fejlesztés további részletei a Magyar Nemzetben olvashatók.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Tematikus cikk

Villámgyorsan megszárad a kéz: felejtsd el a sort a mosdóban (x)

Több mint 1000 vendég törölheti szárazra kezeit pillanatok alatt. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium