Ingatlan

Kihátrál a kormány a kínai gigaüzletből?

Portfolio
Elbukhat a tervezett Budapest-Belgrád-vasútvonal fejlesztése, miután egyre több jel utal arra, hogy a magyar vagy a kínai fél kihátrál a projektből - írja a Magyar Nemzet. A beruházás ügyében az EU közel egy éve kötelezettségszegési eljárást folytat, így egyelőre az építkezés sem kezdődhetett el.
Az 550 milliárd forintra becsült magyarországi szakasz 472 milliárd forintnyi kínai hitellel valósulna meg. A fejlesztés a kínai áruk Európába történő szállítása szempontjából lenne fontos, de leginkább csak akkor, ha a görögországi Pireusz kikötőjén kívül erre nem lenne más alternatíva. A szállítás azonban az adriai kikötőkön keresztül is lehetséges, emellett Szlovénia és Olaszország érdekérvényesítő képessége is erősebbnek tűnik Magyarországénál.

A tervek szerint a Budapest és Belgrád közötti kétvágányú villamosított vasútvonalon a vonatok óránként 160 kilométeres sebességgel haladhatnának, jelentősen csökkentve a két főváros közti menetidőt. A fejlesztés további részletei a Magyar Nemzetben olvashatók.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Liberty Hotel_big, tribe