Előfizetői tartalom

Külterületen vennél ingatlant? - Ennyiért juthatsz termőföldhöz

Portfolio
Bő egy évtizede tart a folyamatos értéknövekedés a hazai termőföldpiacon, így az ingatlanpiacnak ez a szegmense is stabil befektetést eredményezett - derül ki a NAV ingatlanforgalmi adatbázisát feldolgozó legfrissebb OTP Termőföld Értéktérképből. Az alábbiakban azt néztük meg, hogy mennyibe kerül egy hektár termőföld az ország különböző pontjain.

A 2016-os 1,135 millió forintos hektárárról tavaly 1,199 millió forintos hektárárra, azaz - az előző évihez képest mintegy 6 százalékkal nőtt az eladott termőföldek átlagára. A legjobban (25 százalékkal) Békés megye drágult, de a két legalacsonyabb átlagárú megyében, Nógrádban és Borsod-Abaúj-Zemplénben is 19 százalékos, illetve 14 százalékos áremelkedést mutatnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés