Előfizetői tartalom

Lesd meg te is a világ legszebb koncerttermeit

Portfolio
Egy koncertterem vagy operaház hallatán általában régi, díszített épületeket képzelünk el, a budapesti vagy a bécsi operaház stílusából kiindulva. A XXI. században épülő kulturális központoknál azonban a magas minőség modern építészeti elemekkel párosul. Erre láthatunk példákat a világ minden tájáról a CNN Architecture gyűjteményében.

Guangzhou 2002-ben pályázatot hirdettek Kína harmadik legnépesebb városában egy koncertterem felépítésére. A győztes a Zaha Hadid Architects lett, így az ő tervei alapán készült el Guangzhou város új kulturális központja. A 200 millió dollárért (55 milliárd forint) felépített épület egyébként egyedülálló Dél-Kínában, hasonló méretű és funkciójú épületre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés