Előfizetői tartalom

Megkezdték a Déli egyik üzemi- és irodaépületén a kőburkolat bontását

Portfolio
A MÁV megkezdte a Déli pályaudvar melletti ötemeletes üzemi- és irodaépület kőlapjainak bontását, mert a burkolat - több szakértői vélemény szerint is - épületszerkezeti és konstrukciós hibák miatt balesetveszélyessé válhat az utcán közlekedőkre. Az ipari alpinisták várhatóan két hónap alatt végeznek a 410 méter hosszú homlokzattal, ez idő alatt a gyalogosokat védőtető és mobilkerítés óvja. A munkálat a vasúti forgalmat nem érinti, a pályaudvar 1. vágányát és az épület felőli peront viszont 2-3 hétre lezárják.

A burkolatok eltávolítását úgynevezett ipari alpintechnikával végzi el a Strabag PFS Zrt. Képzett ipari alpinisták kötélen leereszkedve kézi kisgépekkel és szerszámokkal bontják ki a köveket. A teljes homlokzat mintegy 2400 négyzetméternyi kőburkolatát várhatóan két hónap alatt szedik le. Az épület két rövid - gyalogosforgalmat nem érintő - oldalán kezdik a munkát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés