Előfizetői tartalom

Melyik lepusztult budapesti épületre mutasson rá Orbán?

Portfolio
Biztosan sokan emlékeznek arra, amikor tavaly májusban Orbán Viktor a főpolgármesterrel beszélgetve az új Mercedes Citaro buszok kipróbálásakor fölvetette a Balettintézet "megszerzését" a "portugáloktól". Bár az azóta sem világos, hogy milyen törvénnyel lehet egy magántulajdonban lévő ingatlan tulajdonosát az épület értékesítésére, "visszaadására" kényszeríteni, mi elkészítettük saját listánkat arról, hogy melyik budapesti épületekre kellene Orbán Viktornak "rámutatnia", melyek azok, amelyek jelenlegi állapota nem méltó egykori szépségükhöz, vagy csak egyszerűen indokolatlanul rontják a városképet. A cikk végén szavazhatsz is, hogy szerinted melyikkel kellene a leghamarabb kezdeni valamit!

Több helyen is láthattunk már példát arra, hogy ha megvan az elég magasról jövő és elég erős akarat, bármilyen városfejlesztési beruházás - viszonylag - gyorsan megvalósulhat. Gondoljunk csak az ugyan jelenleg nagy részében bezárt és még nem befejezett, de egyszer már átadott és jelentősen megszépült Várkert Bazárra. Szintén relatíve gyorsan zajlik - bár jelenleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés