Előfizetői tartalom

Millióknak csapott oda a kormány

Portfolio
December elején vetődött fel, hogy megszűnik több korábban ingyenesen használható gyorsforgalmi útszakasz díjmentessége, valamint átalakul az útdíjrendszer: új megyei matricákat vezetnek be. A felvetésből viszonylag gyorsan valóság lett: január elsejétől csak matricával lehet végigmenni az M0-áson, illetve számos más útszakaszon. Összegyűjtöttük, hogy kik az új rendszer nyertesei és vesztesei, a cikk végén pedig a Portfolio olvasói szavazhatnak is arról, hogy mi a véleményük az intézkedésről.

Kik járnak jól? A csak adott helyeken utazók Az éves matrica jelenleg 42 980 forintba kerül, ami öt forinttal több, mint amennyibe 8 megyei, illetve egy 10 napos matrica megvásárlása kerül. Így azok, akik előre tudják, hogy az év során csak néhány megyében fognak közlekedni, de gyakran utaznak autópályán, több tízezer forintot is megtakaríthatnak. Az újonnan fizetőssé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés