Előfizetői tartalom

Tovább folytatódik a fonódó villamoshálózat fejlesztése

Portfolio
2016 nyarán és őszén 55 dél-budai villamosmegállót korszerűsítenek az Alkotás utcában, a Bartók Béla úton, a Fehérvári úton és a Villányi úton úgy, hogy akadálymentes közlekedési lehetőséget nyújtsanak. Az európai uniós forrásból megvalósuló beruházással összefüggő nagyobb forgalomkorlátozások csak az iskolai szünettel egy időben kezdődnek. Szintén az új villamosok beszerzéséhez kapcsolódik azok járműkarbantartó üzeme, a Budafoki kocsiszín átalakítása, amely a nyár közepétől várhatóan 2017 áprilisáig tart. A fejlesztési munkák miatt az iskolai szünet kezdetétől változik majd az érintett villamosjáratok közlekedése: azok helyett egy-egy szakaszon pótlóbusz jár majd. Az aktuális munkaterület mellett közúti korlátozásokra - sávlezárásokra, ideiglenes egyirányúsításra - kell majd számítani az Alkotás utcában, a Bartók Béla úton, a Fehérvári úton és a Villányi úton - áll a Főváros közleményében.

Annak érdekében, hogy megvalósuljon a teljes akadálymentesség, az Alkotás utcában, a Bartók Béla úton, a Fehérvári úton és a Villányi úton 55 peront építenek át a 17-es, a 19-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as, a 49-es, az 56-os, az 56A és a 61-es villamos vonalán. Az új megállóhelyi peronok - igazodva a CAF Urbos járművek padlómagasságához és hosszúságához - egységesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés