Előfizetői tartalom

Itt a lista a világ legélhetőbb városairól

Portfolio
Ismét elkészült a lista a világ 10 legélhetőbb városáról, a rangsorolásban résztvevő összesen 140 város maximálisan 100 pontot szerezhetett a különböző kategóriákban nyújtott teljesítménye alapján. Többféle rangsor is készül évente, amelyek hasonló eredményeket mutatnak, Melbourne, Bécs és Vancouver mindig az élen szerepel, de más ausztrál és kanadai települések is az elsők között szoktak szerepelni. Most sincs nagy meglepetés, a CNN travel cikkében megjelent a 2017-es legélhetőbb városok rangsora.

Az értékelések során vizsgálták a városok stabilitását, az egészségügyet, a kultúrát, a környezetet, az oktatást és infrastruktúrát, ezek alapján az első helyen ismét Melbourne végzett. Az ausztrál város az Economist Intelligence Unit értékelése alapján már hetedik alkalommal nyerte el a világ legélhetőbb városának a címét, 100-ból 97,5 ponttal. A tavalyi pozíciójukat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés