Előfizetői tartalom

Városban élsz? - Hamarosan átalakulnak a hétköznapok

Portfolio
Egyre több olyan innovatív ötletről, alkalmazásról, vagy vállalkozásról lehet hallani, amelyek kapcsolódnak valahogy az okos város koncepcióhoz. De mit takar pontosan ez a kifejezés és mitől lehet egy várost okosnak nevezni? Nem lehet teljesen egyértelműen meghatározni a fogalmat, így megpróbáljuk körülírni, illetve megmutatjuk, hogy melyek azok a már létező fejlesztések, amik hozzájárulhatnak egy város "okosításához". A városon belül pedig összeszedtünk néhány példát arra, hogy melyek azok a szolgáltatások, amik a legnépszerűbbnek számítanak egy okos otthonban.

Okos várossá úgy válhat egy település, hogy folyamatos fejlődésen megy át a digitális infrastruktúrája, a közszolgáltatások minősége és elérhetősége, illetve egyre több innovatív vállalattal és technológiával rendelkezik, mindezt fenntartható módon. Egy okos város alapvető feltétele, hogy stabil vezetéssel rendelkezzen, amely magas minőségű és hatékony közszolgáltatásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés