Előfizetői tartalom

2019-re megépül az Új Nemzeti Galéria a Városligetben

Portfolio
A benyújtott pályaművek, valamint az építészirodákkal az elmúlt hónapokban folytatott tárgyalások alapján a japán SANAA (Sejima and Nishizawa and Associates) építésziroda tervei szerint épülhet meg a Városligetbe tervezett Új Nemzeti Galéria. A lebontandó Petőfi Csarnok helyén felépülő múzeum a tervek szerint 2019 nyarán nyitja majd meg kapuit.

A Városliget Zrt. tavaly októberben írt ki meghívásos nemzetközi tervpályázatot a Petőfi Csarnok helyén megvalósuló Új Nemzeti Galéria épületére. A felhívásra összesen 9 érvényes pályamű érkezett, ezek közül a magyar és nemzetközi szakemberekből álló zsűri idén áprilisban két pályaművet sorolt az első helyre. Az eljárás során a leendő múzeum építészeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés