Előfizetői tartalom

2 milliárdból lesz új közpark Budán

Portfolio
Legkésőbb október végén folytatják az egykori Ipari Minisztérium területén a Millenáris park bővítési munkálatit - tudta meg a Magyar Nemzet Halmai Zoltántól, a Millenáris Széllkapu Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől. Buda legcsúnyább épületének bontása augusztusban fejeződött be, a beruházás következő ütemében pedig a korábbi Ganz-csarnokot és az úgynevezett melegpörgető-épületet is lebontják.

A bontás eddig 970 millió forintba került, a kormány pedig a további munkálatokhoz és a megelőző vizsgálatok elvégzéséhez 950 millió forint forrást biztosított. A kormány még augusztus 27-én határozott a munkák folytatásáról - emlékeztet a lap. A Ganz-csarnok és a melegpörgető-épület lebontásával zavartalanná válik majd a terület átszellőzése, nagyobb zöldfelület...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés