Előfizetői tartalom

Ez az egyik legnagyobb magyar siker az olimpián!

Portfolio
Történelmi sportsikernek is örülhettünk a 2014-es szocsi téli olimpián, miután Miklós Edit minden idők legjobb magyar alpesi sí eredményét érte el (hetedik lett lesiklásban), a női gyorskorcsolya váltónk pedig pontszerző lett. Ám a komoly eredményeket elért sportolóinkon túl, más területen is büszkélkedhetünk hatalmas magyar sikerrel a ma záruló, Szocsiban lezajlott téli olimpián. A nyitó és egyben záró ceremóniáknak is helyszínt adó stadion tetőszerkezetét ugyanis egy magyar mérnöknek, Kocsis András Balázsnak is köszönhetik a nézők és versenyzők. És, hogy mi a jövő? Foci VB-t és Forma 1-es célegyenest terveznek a stadionba.

A 2014-es téli olimpia ugyan ma véget ér, a KÉSZ statikus tervezési irodavezetőjének, Kocsis András Balázsnak a mérnöki teljesítménye még hosszú évtizedekig szolgálja majd az impozáns szocsi stadiont és annak vendégeit. A magyar mérnök ugyanis még az angol Buro Happold mérnökiroda szakembereként került be a nagyszabású fejlesztésbe, miután az angol cég nyerte el az úgynevezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés