Ingatlan

Megmenekült a pompásan felújított Rác fürdő

Portfolio
Több hónapig tartó tárgyalássorozat után a főváros és a magánbefektető végre egyezségre jutott a vadonatújan felújított Rác fürdő ügyében. A csődegyezség létrejöttével úgy tűnik, hogy a közel négy éve üresen álló fürdő és a hozzátartozó négycsillagos hotel kálváriája lassan véget érhet. Az erről szóló szerződést a hét első felében írják alá - írja a Napi Gazdaság.
A főváros gazdasági bizottságánál jóváhagyásra kerültek a bonyolult tulajdonjogi kérdések, amelyek a földhivatali bejegyzéssel lezárulnak. Eszerint a Rác fürdő, a hotel és a telek mind külön helyrajzi számra kerülnek. A telek és a fürdő tulajdonjoga a fővárosnál marad, míg a hotel a beruházó Rác Nosztalgia Kft. tulajdonába kerül, amelyből a főváros 25 százalékos tulajdonrészét a magánbefektető - a Rác Beruházó Kft. - kivásárolta. A megállapodás értelmében a következő szakaszban a Rác Nosztalgia Kft. a fővárostól átvállalja a beruházásra felvett 7 milliárd forintos hitelt.

A felújított Rác fürdő üzemeltetésére Rác Nosztalgia Kft. 30 éves szerződést köt a fővárossal - pontosabban a fürdőket üzemeltető Budapest Hévizei és Gyógyfürdői Zrt.-vel, ezen felül a vízhasználatért és a földbérletért is fizet. A hotel és a fürdő kezelése így egy kézben marad, és várhatóan a jövő év elején nyitja meg kapuit. A lap értesülései szerint a hotel beüzemelésének költségeit - több száz millió, vagy akár egymilliárd forintot - a Széchenyi bank állja majd. Az üzemeltetésre valószínűleg egy nemzetközi hotellánc kap majd megbízást.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
logisztika-raktár - pakolás