Előfizetői tartalom

Mi lesz Orbán budapesti gigaberuházásával?

Portfolio
A városligeti Múzeumi Negyed épületeire még februárban kiírt nyílt, nemzetközi tervpályázat már májusban befejeződött, a látványtervekről, a nyertes pályázóról és a projekt további sorsáról azonban nem sok hivatalos információt hallani. Sőt, úgy tűnik, hogy csaknem hírzárlatot rendeltek el az üggyel kapcsoltban. Múlt héten a Liget Budapest beruházást miniszteri biztosként felügyelő Baán László emlékeztetett, az első forduló hivatalos végeredményét július végén hirdetik ki, "az eljárásrend azonban nem teszi lehetővé, hogy a nagyközönség már ekkor megismerhesse a pályázatokat". A tervek megismerését illetően természetesen mi is tűkön ültünk, amikor is az archdaily.com oldalon lélegzetelállító látvány és koncepciótervekre bukkantunk az új Magyar Zeneházról. Noha a pályázat eredményei titkosak, és azt sem tudhatjuk, hogy a Ziya İmren Architects elképzelései egyáltalán a shortlistre felkerültek-e, a hangulat kedvéért a látványterveket olvasóinkkal is szeretnénk megosztani.

A Liget Budapest projekt A kormány évek óta új múzeumi negyedet tervez a Városligetbe, ahol öt új múzeumépület épülne. Idén februárban ki is írták a nyílt, nemzetközi építészeti tervpályázatot, melynek decemberben lesz eredménye. Az öt új múzeumépületre külön írtak ki pályázatot, és a zsűri már mindegyiknél kiválasztotta azt az 5-6 pályaművet, amelyet megvételre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés