Előfizetői tartalom

A kínai bejelentés adott lökést Európának

Portfolio
Az európai tőzsdék emelkedésnek indultak, miután a kínai jegybankelnök bejelentette, hogy az ázsiai ország jelentős szerepvállalásra készül az európai adósságválság felszámolásában. A nyugat-európai irányadó részvényindexek többsége mérsékelten pozitív teljesítményt mutat, az emelkedést a németek vezetik, a DAX 1%-kal került feljebb.

A kínai jegybank elnöke bejelentette, hogy Kína eddig még nem látott mértékű szerepvállalásra készül az európai adósságválság felszámolásában. A bejelentésre egy pekingi találkozón került sor, melynek keretében a jegybankelnök Jose Emmanuel Barrosoval és Herman Van Rompuyal tartott megbeszélést az euró helyzetéről. A kínai jegybankelnök szerint az ázsiai ország jelentősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés