Előfizetői tartalom

3500 dollárig emelkedhet az arany árfolyama

Portfolio
A javuló gazdasági fundamentumok illetve a tengerentúli pénznyomda közelgő leállítása miatt az év jelentős részében gyengén teljesített az arany. Az utóbbi közel 1 hónapban azonban újra magára talált a sárga nemesfém, és az 1180 dolláros lokális mélypontról 1420 dollár felé emelkedett az árfolyam. Azonban a Citi vezető technikai elemzője jóval nagyobb emelkedést valószínűsít, és 3500 dolláros árfolyamot sem tart elképzelhetetlennek - írja a Business Insider.

3500 dollárig emelkedhet az arany Gyengültek az arany több éves emelkedését támogató fundamentumok, a befektetők többek között egyre nagyobb valószínűséget tulajdonítanak az amerikai pénznyomda leállításának illetve a makrogazdasági adatok is egyre biztatóbbak. A sárga nemesfém árfolyamának zuhanását látva sokan kételkedni kezdtek az arany menedékeszköz funkciójában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés