Előfizetői tartalom

Évek óta nem volt ilyen hosszú mélyrepülés az árupiacokon

Portfolio
Évek óta nem volt példa arra, hogy az árupiacok teljesítményét tükröző Dow Jones UBS index sorozatban nyolc egymást követő nap mínuszba zárjon. Az árupiaci index tegnap ráadásul annak ellenére is eséssel fejezte be a napot, hogy a dollár jelentősen gyengült. Bár a két legfőbb árupiaci termék, az olaj és az arany összességében nem tudott emelkedni, az ipari fémek a kínai remények hatására meglehetősen jól teljesítettek.

Az árupiacok feltartóztathatatlanul esnek. A Dow Jones UBS árupiaci index sorozatban nyolcadik napját zárta mínuszban (tegnap 0,2 százalékot esett), ez alatt a nyolc nap alatt pedig 3,7 százalékkal került lejjebb, egészen az augusztus közepi szintekre. Az esés annak ellenére következett be, hogy eközben a Sandy hurrikánnak is köszönhetően a dollár jelentősen gyengült (a dollárindex...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés