Előfizetői tartalom

Elromlott a hangulat a világban

Portfolio
Bár viszonylag kedvező hangulatban várták a befektetők az amerikai piacok nyitását, különös tekintettel a sikeres olasz kötvényaukcióra, az Európai Központi Bank felöl érkező hírek elbizonytalanították a befektetőket, így megtört az 5 napos emelkedő trend az amerikai részvénypiacokon - írja a Bloomberg. A hangulat romlása miatt vásárolni kezdték a dollárt, ami az euróval szemben például január óta nem látott szintig erősödött. A dollár erősödésével párhuzamosan folytatódott a nemesfémek mélyrepülése. A kereskedést végül 1% feletti mínuszokban zárták az irányadó indexek, ma reggel pedig Ázsiában is jellemzően negatív irányú elmozdulásokat lehetett látni. Az európai határidős indexek azonban a megnyugvás jeleit mutatják, fél százalék körüli emelkedésekkel indíthatják a napot a nyugat-európai tőzsdék.

2011. december 29. 08:39 Megosztás Megnyugvás Európában Európában ma reggel már a megnyugvás jelei látszanak, a határidős indexek alapján fél százalék körüli emelkedésekkel indulhat a nap. A DAX futures jelenleg 30 pontos pluszban jár. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés