FONTOS Okosban oldja meg a kormány a legnagyobb 2024-es problémáját
 
Előfizetői tartalom

Komoly zuhanással kezdhet Amerika

Portfolio
Az amerikai részvénypiacok az elmúlt napok során érezhetően erősebb képet festettek (S&P 500 a 200 napos mozgóátlagnál), mint az európaiak. Ám az olasz 10 éves hozam 7% fölé emelkedése Amerikában is komoly pesszimizmust váltott ki, melyet a határidős indexek jelenlegi állása jól tükröz. Az irányadó tengerentúli határidős indexek közül így az S&P 500 33, a Nasdaq 100 49, a Dow 238 pontos esést mutat.

Kiemelkedő makroadat ma nem érkezik Amerikából, így továbbra is főként az olasz hírek és a kötvénypiaci folyamatok lehetnek a meghatározóak. A részvénypiacokra érezhető nyomást gyakorolnak a 7% fölé emelkedő 10 éves olasz hozamok. Láthatóan a mostani héten a görögökről az olaszokra "terelődött át" a befektetők figyelme. Az európai adósságválság körüli hírek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés