Előfizetői tartalom

Megvan a megállapodás az USA-ban - Szárnyaltak a piacok

Portfolio
Megszületett a megegyezés az amerikai Szenátusban az adósságplafonról. A mind a republikánus, mind a demokrata szenátusi vezetõk által elfogadott terv február 7-ig adna újabb határidõt az adósságplafonra, akár már csütörtöktõl véget érhet a kormányzati szektor leállása (shutdown). Csütörtök hajnalban a Képviselőház is elfogadta tervet és Obama elnök alá is írta, így az törvénnyé is vált. Az amerikai részvényindexek egy százalék feletti pluszba lendültek a megegyezésrõl kiszivárgó elsõ hírek után és meg is őrizték pluszaikat. A dollár csak átmenetileg tudott erősödni, hiszen a megegyezés mostani formája lényegében 3-4 hónappal a jövőbe tolta a problémák megnyugtató rendezését, így a Fed eszközvásárlási programja valószínűleg tovább tart.

2013. október 17. 08:15 Megosztás A Képviselőház elfogadta, Obama aláírta Magyar idő szerint csütörtök hajnalban a republikánus irányítású Képviselőház is elfogadta a Szenátus által már elfogadott tervet, így a két ház egyező döntése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés