Előfizetői tartalom

Visszatért az erő - Megpattant az arany és az olaj

Portfolio
A spanyol megszorítások bejelentésével ismét javult a befektetői hangulat, a dollár gyengült, a befektetők pedig újra elkezdtek kockázatosabb eszközökbe fektetni, ami a Dow Jones UBS árupiaci index 0,94 százalékos emelkedéséhez vezetett. A legjobban az olaj teljesített, amelyet emellett a közel-keleti konfliktus éleződése is hajtott, de jól teljesítettek a nemesfémek is.

Ismét nőtt a kockázatvállalási hajlandóság a piacon, miután Spanyolországban a tüntetések ellenére is bejelentették az újabb megszorításokat és a 2013-as költségvetést. A hírre ráadásul erősödött az euró, így a dollárindex 0,35 százalékot esett, ami szintén pozitívan hatott a nyersanyagokra. A befektetők emellett örültek a kedvező amerikai munkapiaci adatoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés