Előfizetői tartalom

Széttépték az OTP-t

Portfolio
A reggeli erős nyitást követően tovább folytatta menetelését a BUX, az index 3,2%-os pluszban zárt átlag feletti, 43,6 milliárd forintos forgalom mellett. A vezető részvények kivétel nélkül emelkedtek, az élen ma is az OTP haladt, jócskán maga mögött hagyva az erős ellenállásnak számító 6000 forintos szintet. Nem csak itthon, de Európában is jól szerepeltek a bankok, a vezető nyugat európai indexek viszont nem tudtak ilyen jól szerepelni, a DAX30 és a FTSE100 egyaránt 0,7%-os pluszt mutat a záráshoz közeledve, míg a CAC40 csak 0,2%-kal került feljebb. A BUX index jó teljesítményével kimagaslott a régiós mezőnyből, bár az utóbbi egy évet vizsgálva a hazai piac még így is alulteljesítőnek számít. A magyar részvénypiac és az OTP-MOL páros az elmúlt napok erős hegymenete ellenére is átlagosnak mondható értékeltségen forog a régiós szektortársakhoz és a hisztorikus tapasztalatokhoz képest.

A nyugat európai index ugyan tétován kezdték a napot, de délben megjöttek a vevők a piacokra. Az emelkedést az is segítette, hogy Németországból egy kedvező adat érkezett, mely szerint a német ipari megrendelések havi összehasonlításban 2,4%-kal nőttek, míg a várt érték csak 0,6% volt. A piacok közül a reggel még szolid mínuszokat mutató DAX30 záráshoz közeledve 0,7%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés