Prémium

A Fornetti Franchise - a sikersztori magyarul (x)

Portfolio

1 2 3 4 5 6





Munkába menet, vagy hazafelé tartva szinte kikerülhetetlenek a Fornetti pékségek. A mindig friss péksütemények gyártója és forgalmazója, sikertörténetének újabb állomásához érkezett.




Ahogy elkezdődött

Kecskeméten 1997. márciusában, Palásti József családi vállalkozásként, 20 éves szakmai tapasztalat megszerzése után indította útjára az akkor még Magyarországon ismeretlen, egyedi látványpékség hálózatot, a Fornetti Fagyasztott Pékáru-termelő és Kereskedelmi Kft-t.


Az akkori vállalkozás célja volt, hogy minden településen fogyaszthatóak legyenek a helyben sütött, finom, ropogós Fornetti péksütemények. Ezt azok a mobil sütőegységek teszik lehetővé, amelyek egyszerű telepíthetőségükkel és bővíthetőségükkel a legrugalmasabb mini-látványpékség hálózatot alkotják. A vásárlói szokásokat figyelembe véve a Fornetti az újszerűséget és a mini-kemencéhez igazított standard termékstruktúrát kínálja, melyet a vevők mindig kemence melegen találnak meg a franchise-átvevő partnerek üzleteiben.
A Franchise termékeit a kezdeti időszakban, az akkor megszokott gyakorlattól eltérően nem darabonként, hanem kilóra értékesíthető mini-süteményként tudták a fogyasztók megvásárolni.

A kezdeti - igen sok munkaerőt igénylő - 200 m2-en történő "családias", kisipari termelés egy családi házban kezdődött. A Fornetti termékeire a piacon nagy igény mutatkozott, ezért a kibővített termelést át kellett költöztetni egy 1000m2-es kecskeméti csarnokba. A folyamatos vevői igények kielégítése miatt 1998 őszén a Fornetti Kft, Kiskunfélegyházán, egy gyártelep rehabilitációt követően, megnyitotta első 2000m2-es gyártóüzemét. A gyártásközi minőség ellenőrzési rendszereket (többek között a HACCP) üzemeink elsők között alkalmazták, és alkalmazzák a gyártásban. Az automata és félautomata gépekkel létrehozott gyártókapacitás, a folyamatos piacbővülésnek köszönhetően ismét kevésnek bizonyult.
Zöldmezős beruházás megvalósítását követően, 2001-ben Kecskeméten, a Fornetti Franchise Központban kezdődött el a termelés. Itt már EU konform gépsorokon, 2700 m2-es üzemben folyik a gyártás. A kecskeméti gyáregység képes a nemzetközi igények kielégítésére is. Az uniós piacot is ez az üzem látja el a kiváló minőségű fagyasztott pékáruval.
A gyártási tevékenység mellett az 1300m2-es irodaháznak helyet adó épületkomplexumban, a franchise típusú kereskedelmi szolgáltatások és kapcsolódó tevékenységek koordinálása mellett a marketing, a humánerőforrás gazdálkodás, a számlázás, a könyvelés, az export-import osztályok is helyet kaptak.
A Fornetti Kft fejlődése.
A vállalat megalakulása óta mind termelő kapacitását, mind értékesítési és eredményességi volumenét is megsokszorozta.
A vállalat gazdálkodásával és eddigi finanszírozási politikájával dinamikus növekedési ütemet diktál a belföldi és a külföldi leányvállalatok vonatkozásában is. A finanszírozási forrásoknál meghatározó volt a saját források nagyarányú visszaforgatása.

Master Franchise

A Fornetti Franchise regionális szerepét kinőve, mára már országos szintű rendszerré fejlődött, vezető piaci szerepet tölt be, és elismert márkanév. Termékei megtalálhatóak majd minden település élelmiszer üzleteiben és a nagyobb kereskedelmi hálózatok kínálatában.


1998. január 1-én a Master Licence jogokat tulajdonló kecskeméti vállalat, használati jogokat biztosított az igali székhelyű Fornetti Pannon Termelő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. részére, mely a Dunántúlon működteti a franchise-t. Az országban működő két vállalkozás között a szoros technológiai, minőségbiztosítási és kereskedelmi együttműködés a Fornetti Kft. felügyeletével valósul meg.
Jelenleg a vevőkapcsolatok száma Magyarországon meghaladja az 1700-at, ami több mint 2000 sütési pontot, franchise szerződést jelent. A Fornetti Franchise - az átvevők számát tekintve - a legnagyobb franchise-t működtető cég az országban.
Az elmúlt hat év alatt a Fornetti Kft sikeresen bővítette és szakosította tevékenységi körét nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is. A kialakult vállalatcsoport versenyképes és eredményt termelő. A vállalatcsoport kialakítása saját és idegen tőke felhasználásával ill. bevonásával valósult meg.
A Fornetti Franchise 1999-ben jelent meg Szlovákiában, Lengyelországban és Horvátországban, majd 2000 elejétől Csehországban, Romániában és Németországban, 2002-től Szerbiában, Litvániában, ez évtől pedig Ausztriában, Svájcban, Boszniában, Macedóniában, Kuvaitban, Cipruson és Nagy Britanniában is jelen van. Tárgyalások folynak több európai, ázsiai országban, de más kontinenseken is. Jelenleg Európában 6 Fornetti gyártóüzem működik és 3700 db sütőegység üzemel.

A magyar piacot a már említett két franchise gazda látja el, a Fornetti Kft., mint a Master Franchise tulajdonosa és a Fornetti Pannon Kft., mint franchise felhasználó. A Fornetti Franchise létjogosultságát igazolja, hogy ma már 17 gazdasági társaság működteti Közép-Kelet Európában, Európai Unióban és más földrészeken Master Licence szerződéssel.

A Master Licence szerződéssel rendelkező partnereinket folyamatosan olyan eszközökkel, gyártási technológiával, know-how-val, receptúrákkal és tanácsokkal látjuk el, hogy a FORNETTI jó hírnevét és arculati megjelenésünket tudják képviselni az adott régióban. Ezzel is tovább öregbítik Magyarország jó hírnevét a világban. Ez a cikk folytatódik
1 2 3 4 5 6
Holdblog

Félrealkalmazkodunk

Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink és az erős technológiánk...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13