A Harbor Parké lehet a XXI. század a logisztikai raktárbázisok piacán (x)

2002. május 23. 11:35    
nyomtatás
 
A Harbor Park Budapesti Logisztikai Központ első két, összesen 15 000 négyzetméteres raktárépületének és vámcsarnokának 2001. szeptemberi felavatásával Budapest dél-nyugati kapujában megnyílt Közép-Európa egyik legnagyobb, teljes körű szolgáltatásokat nyújtó logisztikai bázisa. A kiépített infrastruktúrával, megfelelő méretű és számú betelepülő vállalkozással, elegendő pénzügyi forrással és szilárd tulajdonosi háttérrel rendelkező Harbor Park 14 milliárd forintos beruházásból valósul meg. A Park elkészülte után 180 000 m2 területű raktárcsarnoknak és irodának ad majd otthont.

A Harbor Parkot logisztikával, raktározással foglalkozó, illetve könnyűipari, feldolgozóipari és kereskedelmi tevékenységet folytató nemzetközi és hazai társaságok számára ajánlja fejlesztője, az amerikai-magyar tulajdonban lévő Crow Holdings Magyarország Kft., valamint a Park tulajdonosai: a Lehman Brothers International, a Heitman Financial L.L.C. ingatlan vállalkozás leányvállalataként működő Heitman International, a Crow Csoport és a Wallis Ingatlan Rt.

A Park eddig átadott épületeinek 100%-os a kihasználtsága, de új épületrészek építése is folyamatban van: a mintegy 20 000 négyzetméter összterületű két új csarnokot áprilisban adják át, de még az idén hozzákezdenek 30 000 négyzetméteres épületrész kialakításához. Az épületek a jelenleg ismert legmodernebb logisztikai igények figyelembe vételével készülnek. Az emelt padlómagasság és a szintkiegyenlítők az árumozgatást, a blokkonként rendelkezésre álló felhajtórámpák és irodák az épületrészek önálló működtetését teszik lehetővé.

A Park előnyei közé tartozik kiváló megközelíthetősége: a XXII. kerületben, közvetlenül a 6-os országos főútvonal mellett található, a főváros térségének átmenő forgalmát átvezető M0 körgyűrű csomópontjától 2,5 km távolságra, ami összeköttetést jelent a nyugatról és délről bevezető M1, M5 és a M7 autópályákkal, és távlatilag a keleti irányú M3 autópályával is. A Harbor Park mellett halad el a Magyar Államvasutak egyik vasúti fővonala is, ami a Park területén található két iparvágányt köti össze a hazai és nemzetközi vasútvonalakkal.

A Harbor Park Budapesti Logisztikai Központ teljes kiépítettségében a szolgáltatások széles körét nyújtja majd ügyfeleinek. Jelenleg már működik a vám-ügyintézés, a banki és postai szolgáltatások, étkezési és szálláslehetőségek pedig a közeli jövőben fogják még kényelmesebbé tenni a munkavégzést. A bérlők a Parkban végezhetik a tevékenységükhöz szükséges adminisztrációt is a raktárakhoz tartozó irodákban. A Park a legkorszerűbb infrastruktúrával épült ki, hozzáférhető az optikai kábel, ISDN, analóg vonal, stb., vagyis az irodaterületek felszereltsége e téren megegyezik a belvárosi modern irodák adottságaival.

A nagytétényi Harbor Park Budapesti Logisztikai Központ tavaly év végén megkapta az "Ipari Park" címet, ami újabb előnyt jelent a betelepült vállalatok és a fejlesztő számára. Az innováció-orientált ipari parkok kialakítására és szolgáltatásainak fejlesztésére kiírt állami pályázatokból nagyobb mértékű támogatásokra, a rekonstrukciós iparterületre pedig eddig elzárt támogatásokra is pályázhatnak. A cím eredményeként a fejlesztő tervei között már szerepel a logisztikai bázis infrastruktúrájának és telekommunikációs rendszerének további fejlesztése, bővítése.

2002 januárjában a Park bekerült a KöVim által életre hívott országos jelentőségű logisztikai központok hálózatába (LSZK). A kiválasztott logisztikai központok elsődleges feladata a nemzetgazdaság export-import forgalmához kapcsolódó logisztikai feladatok ellátása és az európai közlekedési hálózathoz történő direkt kapcsolatok biztosítása. A hálózat tagjainak garantálniuk kell a piaci viszonyok keretein belül az országos érdekek érvényesülését. A státusz tétje, hogy az KöVim állami támogatásban részesíti a hálózat tagjai infrastruktúrális hálózatának kiépítését, ami a Harbor Park esetében kombikezelő hely és vágánykapcsolattal rendelkező raktárak kialakítását jelenti.
(X)
Eladó lakások Miskolcról, keress az ország első számú térképes keresőjével.
Felvettek a szegedi egyetemre? Albérletet keresel? Keress a legjobb helyen!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium