Prémium

A jazz és a gasztronómia találkozása Paloznakon (x)

Portfolio
Aki a nyár leghangulatosabb fesztiválját keresi, évek óta Paloznakra látogat augusztus első hétvégéjén.
A Balaton északi partjának egyik legkedvesebb falujában a Homola Pincészet idén már hetedszerre rendezi meg a Paloznaki Jazzpikniket.

A jazz és a gasztronómia találkozása Paloznakon
A piknik kis Tájház udvari dzsemboriból nőtte ki magát 3 napos, 4 színpados, 20 koncertes rendezvénnyé, 2015-től pedig a Nagyon Balaton rendezvénysorozat oszlopos tagjává. Az alapötletet a jó borok és a jó zene kapcsolata adta, az ötletgazdák Homola Szabolcs üzletember, a Homola Pincészet tulajdosa, és Valde Orsolya. "Szabolccsal, félig paloznaki lakosok vagyunk, ha tehetjük, szabadidőnk nagy részét itt töltjük" - mesélt a kezdetekről Orsolya. "Sokat gondolkodtunk azon, hogyan mutassuk meg a világnak ezt a csodálatos Hild-díjas települést, hogyan vonzzunk ide embereket. Így jött a jazz és a bor összekapcsolása. Egy kis bulival indult a Tájház-udvaron a szomszédos településen lévő Snétberger Tehetség Központtal karöltve. Fábián Juli koncertje volt, ami először vonzott be annyi embert, hogy egyértelmű volt, van igény a rendezvényre, és arra, hogy növekedjünk."

Minden évben világsztárok és a magyar jazz legnevesebb képviselői lépnek színpadra, és ez idén sem lesz másként! Egy karnyújtásnyira a vízparttól hullámozhatunk majd Jamie Cullum hol őrült, hol elringató zongorajátékára, elkalandozhatunk a funky, a swing és a hiphop világába a hihetetlenül energikus Electro Deluxe-szal, vagy táncolhatunk a Kraak & Smaak electro-funk slágereire. Itt lesz egy igazi jazz és soul klasszikus, a Grammy-díjas SOUL II SOUL ft Jazzie B & Caron Wheeler csapata, és a Geszti+Jazz+Az+Lányok is egy különlegesen egyedi felállással.

A jazz és a gasztronómia találkozása Paloznakon
"Fontos számunkra, hogy felépítsünk egy bizalmat a közönséggel, ami legnagyobb örömünkre, sikerült is. Olyan nevekre is eljönnek, amiket eddig talán nem is ismertek, mert bíznak a választásunkban, hogy csupa jó előadót hozunk el a Jazzpiknikre" - mondta Orsolya arra utalva, hogy a nemzetközi és a magyar fellépők mellett kevésbé ismert, ígéretes tehetségek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

A jazz és a gasztronómia találkozása Paloznakon
A fesztivál nem csupán az egyre növekvő látogatószám, illetve az igényes zenei felhozatal miatt válhatott a nyár egyik legnépszerűbb eseményévé, de a különleges gasztronómiai kínálat is a prémium kategóriába emelte a rendezvényt. A Jazzpiknik házigazdája a Homola Pincészet és a Sáfránkert Vendéglő, de mint tudjuk, egy igazi piknik nem piknik további hozzávalók nélkül! A fesztivál borkínálatának alapját a házigazda Homola Pincészet borai adják, de emellett megkóstolhatjuk még a környékbeli pincészetek válogatott borait is, de akár pezsgőzhetünk is a Taittinger Jazz és Pezsgőbár színpadnál, ahol a mediterrán jazzé lesz a főszerep. A piknikkosarainkba pedig olyan neves gasztrokiállítóktól kerülhetnek ínyenc falatok, mint a Pola Pola, a Céltorony BBQ, az á table!, a Cupákos, a Lilipop Cukrászda, a Waffel Land, a Paneer, a Meat & Sauce, a Kanálgép, de itt lesz a környékről többek között a Tekeresvölgyi Sajtműhely és az Arácsi Cukrászda is.

További információ: jazzpiknik.hu
Facebook esemény



(x)
Holdblog

Ismét a HOLD az Év Alapkezelője

Megint - immáron nyolcadik alkalommal - mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep Value 2024 és a Columbus alapjainkat is kategóriájuk... The post Ismét a HOLD az Év Alapke

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
illustration-01