Prémium

A kedvezményes áfával nem nőtt az eladó új lakások száma (x)

Portfolio
Most, hogy az új építésű lakások kedvezményes áfája jól meghatározott feltételek mellett 2023-ig marad, a piac megnyugodni látszik. A vevőknek már nem olyan sürgős a lakásvásárlás, mert ugye van még idő 2023-ig?! Az a tény viszont, hogy hiába a meghosszabbított határidő, új lakások már nem kerülnek tömegesen a piacra, sokaknak elkerüli a figyelmét.
A jogszabály-módosítással nem az volt a cél, hogy még több ezer új lakást engedjenek ki a piacra kedvezményes áfával, hanem hogy a meglévő és folyamatban lévő fejlesztések a jelenlegi szűkös kivitelezői kapacitások mellett is biztonságosan befejezhetők legyenek, és ne jelentsen anyagi kockázatot a meglévő vásárlók számára egy esetleges áfa növekedés.

A kedvezményes áfával nem nőtt az eladó új lakások száma
Jelenleg egy vákuum keletkezett az új lakás piacon, mivel a rohamosan fogyó "5%-os áfás" lakások utánpótlása ugye megállt, a fejlesztők pedig egyelőre tesztelik az "új áfás" árakat a piaccal. Tehát ebből adódóan a lakások egyre csak fogynak. Aki az elkövetkező két évben szeretne tulajdonhoz jutni, annak ajánlott minél hamarabb megtalálni álmai lakását, mert a kínálat egyelőre csak csökken. Ennek eleve van egy árfelhajtó hatása, ami majd akkor lesz igazán érezhető, ha a kedvezményes áfás lakásokból teljesen kifogy a piac, mert most még azoknak az árai mérvadóak.

Eteley Gábor, az Allure Residence Budapest értékesítési igazgatója szerint, aki most vásárol lakást, az ne feltéten csak az árat nézze. "Aki most lakást vesz, az nézzen szét, abba gondoljon bele, hogy ha 10 vagy akár 20 év múlva el szeretné adni a kiszemelt lakást, akkor is lesz-e annyira vonzó az ingatlan környezete, mint most, amikor megveszi?! Legyen nagyon tudatos, olyan beruházótól vásároljon, aki stabil, megbízható. Olyan helyen vásároljon, ahol nemcsak megmarad, hanem növekszik a lakás értéke. Ilyen a 9. kerület is, ahol a frekventáltabb részeken 30%-kal nőtt a kiadó lakások bérleti díja, ha egyáltalán találunk szabadon. Ezeket a szempontokat figyelemben véve lakásáfától függetlenül időtálló értéket vásárolhat az ember, nemcsak egy lakást."

(x)
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13