Prémium

A kisvállalkozásokat pörgetik az uniós támogatások (x)

Portfolio
A kormányzati célkitűzések alapján a 2014-2020-as ciklusban az uniós források felhasználásának fókuszában a gazdaságfejlesztés áll, így a kisvállalkozások támogatása kiemelt prioritás. Tény, hogy a hazai kkv-k minden szempontból jelentős növekedési potenciállal bírnak. A fejlesztési pénzek megfelelő felhasználása azonban nemcsak a sikeresen pályázó cégekre vannak kedvező hatással, hanem a multiplikátor-hatásnak köszönhetően a teljes magyar gazdaságot is élénkítik.
A hazai kisvállalkozások jellemzően azzal küzdenek, hogy hogyan tudják továbbfejleszteni cégüket. Van, aki alkalmazottakat szeretne felvenni, más az eszközparkot bővítené, de ehhez sokszor nem elég a saját forrás. Azonban a kkv-kat célzó uniós pályázati lehetőségek jelentős segítséget tudnak nyújtani.

Ilyen a zagyvarékasi Kézér Zoltán története is, aki 24 évvel ezelőtt, 1992-ben saját családi házában nyitotta meg autószerelő műhelyét.

"A nyitás után évekig folyamatosan fejlődött a családi cég, de mivel egyik fő bevételi forrásunk a környezetvédelmi vizsgálat, mint tevékenység megszűnt 2010-ben, ezért nehéz helyzetbe kerültünk. Ezen tevékenységünk megszűnése miatt ki kellett találnunk, merre induljunk tovább, a fejlődést a műszaki vizsgáztatás tevékenységében láttam" - mondta a szakember.

Mivel a vizsgasorhoz külön infrastruktúra kell, ennek pedig nem voltak meg az anyagi lehetőségei, Kézér Zoltán elkezdte felkutatni a lehetőségeket. "A megítélt támogatás segítségével sikerült megvenni a műszaki vizsgáztatáshoz szükséges eszközöket, így végre bele tudtunk vágni az új feladatba, és a céget is bővíthettük" - mesélte.

Kézér Zoltán vállalkozása ma már hat embernek ad munkát, és bevallása szerint az egyetlen dolog, amit megbánt, hogy nem korábban pályázott.

"Csak pozitív hozadéka volt annak, hogy jelentkeztem. Megfontolt vagyok, ezért a pályázatban csak egy fő alkalmazott felvételét vállaltam, de azóta már újabb három embert tudok foglalkoztatni, és a bevétel is megsokszorozódott. Bőven célt ért a támogatás" - tette hozzá.

A családi házból indult autószerelő műhely mostanra olyan sikeres lett, hogy a tulajdonos már a további bővítésen is gondolkozik. Álma az, hogy a jövőben további két állással növelje a műhely kapacitását annak érdekében, hogy még több ügyfelet tudjon kiszolgálni a vállalkozás.

Kézér Zoltán szerint a lehetőség mindenki előtt adott, hogy pályázzon, hiszen veszíteni nem lehet rajta, nyerni viszont annál többet.

"Az sem igaz, hogy ismeretség kell hozzá. Én egy 3500 fős településen vagyok autószerelő, soha semmilyen kapcsolatom nem volt, legfeljebb a betérő vendégekkel, mégis sikerrel jártam" - mondta.

Kézér Zoltán példája jó gyakorlatként szolgálhat a hazai kkv-k számára - az ilyen pozitív minták pedig mindig ösztönző erővel bírnak.

(x)
MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13