Prémium

A KPMG a világ legnagyobb tranzakciós tanácsadója (x)

Portfolio
A Thomson Reuters SDC, és a Mergermarket 2017-re vonatkozó értékelése egyaránt a KPMG-t hoza ki a világ legsikeresebb M&A tanácsadójának az 500 millió dollár alatti tranzakciók kategóriában. 2016-ban is a KPMG végzett az első helyen mindkét listán.


A KPMG a világ legnagyobb tranzakciós tanácsadója
"A KPMG mindkét elemzésben megőrizte címvédő szerepét, az egyik listán 402, a másikon 319 tranzakcióban való tanácsadói részvétellel került az élre, két olyan évben, amikor a globális pénzbőség miatt igen magas volt az ügyletek száma" - mondja Simonyi Tamás.

A válság utáni monetáris lazítás, és a mérlegalkalmazkodás eredményeként sok készpénz halmozódott fel a világban. A cégek törlesztették adósságaikat, lefaragták a fölösleges kiadásokat, leválasztották a kevésbé hatékonyan működő tevékenységeket, feltornászták a nyereségrátát, vagyis rendbe tették a mérlegeiket.

A megindult gazdasági növekedés szépen hizlalta a vállalati profitokat, aminek következtében gyorsan emelkedett a cégek befektetésre váró készpénz állománya, stabilan emelkedtek a tőzsdei árfolyamok.

"Mivel a felvásárlási piac árai korrelálnak a tőzsdei árfolyamokkal, az eladói oldalon is nőtt a nyitottság, vagyis célpontokban sem mutatkozott hiány a piacon" - mondja a KPMG szenior igazgatója. A cégfelvásárlási árak kevésbé túlértékeltek, mint a tőzsdei árfolyamok, hiszen a vevők zömmel az ágazaton belüli stratégai befektetők. Ennek ellenére is magasak a felvásárlási árak.

Mindez Magyarországon is érezteti a hatását. Bár a tranzakciók száma kicsi, itt is van növekedés, és két aktív év áll mögöttünk - mondja Simonyi Tamás. Az igazi változás azonban nem a tranzakciók számában, hanem irányában, és az azokban résztvevők kilétében tapasztalható.

Az egyirányú, befele irányuló tőkemozgások kora már a 2000-es évek elején befejeződött és az elmúlt években olyan felvásárlások uralták a piacot, amelynek mindkét oldalán magyar résztvevők álltak.

"Ami viszont nem változik, az a magyar tőketulajdonosok alacsony külföldi aktivitása" - mondja Simonyi Tamás. A magyar vállalkozók nem kifejezetten világpolgárok. Nyugaton a szabálykövetőbb vállalati kultúra állítja kihívások elé őket, délen és keleten pedig a vadkapitalista hajtások okoznak félelmet a terjeszkedést fontolgatókban.

Közben azért látszik, hogy a megerősödő magyar vállalkozói réteg hajlandóbb megfizetni azokat a szakembereket, akik képesek modernizálni, és az így megerősödő cégekbe külföldön vásárolt leánycégeket is integrálni. "Ez azonban lassú, vezetői szemléletváltást is igénylő folyamat" - mondja a KPMG szenior igazgatója.

További információ


A KPMG a világ legnagyobb tranzakciós tanácsadója



(x)
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13