Prémium

A rendezők kedvenc helyszíne tér vissza az ősz egyik legjobban várt filmjében (x)

Portfolio
A filmtörténelemben komoly múltjuk van a szállodákban játszódó filmeknek. A legtöbb szállodai mozira természetesen az amerikai filmművészetből emlékezhetünk, de Magyarországhoz is köthetőek olyan filmek, amelyek szállodákban, panziókban játszódnak.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az egyik legismertebb filmes helyszín a szálloda, a motel, a panzió. A rendezők kimondottan szeretik a cselekményeket ezekben a zárt, sajátos atmoszférájú terekben kibontani.

A rendezők kedvenc helyszíne tér vissza az ősz egyik legjobban várt filmjében
A filmtörténelem legfontosabb alkotásai közül több is ilyen helyen játszódik: emlékezhetünk például Hitchcock 1960-as Psycho-jára, aminek cselekménye a Bates motelben folyik, vagy Stanley Kubrick 1980-as Ragyogás c. horrorjára, amiben a Jack Torrance-t alakító Jack Nicholson a Szépkilátás Hotelben terrorizálja családját. A kortárs "szállodai" klasszikusok között említhetjük az Elveszett jelentés-t (Sofia Coppola, 2003): Bill Murray és Scarlett Johansson különös románcához egy tokiói luxushotel adja a díszletet.

A rendezők kedvenc helyszíne tér vissza az ősz egyik legjobban várt filmjében
Természetesen magyar filmekhez is tudunk szállodákat kapcsolni, mint például az Astoria-ban játszódó Miniszter félrelép (Kern András, Koltai Róbert, 1997), a Vesztegzár a Grand Hotelban c. Rejtő-regény alapján készült Meztelen diplomata (Palásthy György, 1963), vagy a teljesen másfajta szállodai kultúrát bemutató Zimmer Feri (Tímár Péter, 1998).

Az ősz egyik legjobban várt filmje is szállodában játszódik

Idén októberben is lesz olyan film, ami szállodában játszódik: természetesen a hangulatért maga a - két amerikai állam határán található - El Royale a felelős. És hogy mi sül ki abból, ha hét különös ember találkozik ebben a titkokkal teli hotelben? Hamarosan kiderül, az ősz egyik legjobban várt filmjéből - ami igazi sztárszereposztással csábít.

A rendezők kedvenc helyszíne tér vissza az ősz egyik legjobban várt filmjében
1969 januárja. Richard Nixont éppen beiktatták az Amerikai Egyesült Államok 37. elnökeként. Új évtized a horizonton. Hét nagyon különböző, ám egyaránt kallódó lélek vetődik az El Royale-ba, az egykoron pompázatos hotelbe, aminek azóta leáldozott csillaga és - akárcsak újdonsült látogatói - kétes hírnevet szerzett.

A Kalifornia és Nevada államok határán fekvő El Royale melegséget és napfényt kínál a nyugati oldalon, reményt és lehetőséget a keleti felében. Falai között menthetetlenül egymásnak feszül múlt és jelen. Valaha Tahoe legnyüzsgőbb helye volt, ahol hírességek és politikusok sora gyűlt össze a kaszinóban, a bárban, az apartmanokban és az úszómedencében. Ám a szép idők elmúltak.

A rendezők kedvenc helyszíne tér vissza az ősz egyik legjobban várt filmjében
Ahogy maga az El Royale is múlófélben van. A csillogást régen látott, nevetést régen hallott lobbiban akad most össze Daniel Flynn atya (Jeff Bridges), a soulénekes Darlene Sweet (Cynthia Erivo), az utazóügynök Laramie Seymour Sullivan (John Hamm), a hippi Emily Summerspring (Dakota Johnson) és húga, Rose (Cailee Spaeny), a hotel gondnoka, Miles Miller (Lewis Pullman), valamint a rejtélyes Billy Lee (Chris Hemsworth).

És e végzetes éjszaka során mindegyikük kap egy utolsó lehetőséget a megváltásra... mielőtt végleg elszabadul a pokol.



Az idei ősz egyik legjobban várt filmje igazi sztárszereposztással érkezik. Nem kisebb nevek költöznek be az El Royale-ba, mint Jeff Bridges (A nagy Lebowski), Dakota Johnson (A szürke ötven árnyalata), Jon Hamm (Mad Men - Reklámőrültek), és Chris Hemsworth (Thor).

A Húzós éjszaka az El Royale-ban (16V) (Bad Times at the El Royale) c. filmet október 11-től vetítik a magyar mozikban.

A rendezők kedvenc helyszíne tér vissza az ősz egyik legjobban várt filmjében
Fotók: Forum Hungary
(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
illustration-01