Prémium

A világ legkeresettebb luxus whiskyje (x)

Portfolio
A Johnnie Walker Black Label valóban a világ legismertebb és keresettebb "de luxe" whiskyje. A kellemesen intenzív, komplex száraz jellegű ital különlegessége a meglehetősen hosszan érezhető utóíze, melyet számos híresség is rajongásig méltatott. Kiegyensúlyozott maláta és tőzeg zamata tökéletes harmóniában áll a csokoládéra és vaníliára emlékeztető ízekkel...

A világ legkeresettebb luxus whiskyje



A Johnnie Walker Black Label valóban a világ legismertebb és keresettebb "de luxe" whiskyje. A kellemesen intenzív, komplex száraz jellegű ital különlegessége a meglehetősen hosszan érezhető utóíze, melyet számos híresség is rajongásig méltatott. Kiegyensúlyozott maláta és tőzeg zamata tökéletes harmóniában áll a csokoládéra és vaníliára emlékeztető ízekkel... Több mint 40-féle összetevőjének mindegyike legalább 12 éves érlelésű, amitől az ital rendkívül komplex, testes, mégis lágy. Fő alkotóeleme, az ital \"szíve\" a 12 éves érlelésű felföldi maláta whisky, a Cardhu.

Churchill csendélete és John Walker

A márka talán legismertebb lelkes híve Sir Winston Churchill volt, aki nemcsak nagyszerű államférfi, hanem kiváló festő hírében is állt. 1932-ben készített olajfestményét Bottlescape-nek, Üvegformának nevezte el. A csendéleten feltűnik kedvenc italának, a Johnnie Walker Black Label-nek híres, egyedi körvonala...A whiskyt 1867-ben John Walker fia, Alexander Walker apjától szerzett whiskyházasítási szaktudását felhasználva alkotta meg, amely már 1880-tól kezdve számos rangos nemzetközi elismerést vívott ki magának. A Johnnie Walker Black Label története azonban igen hosszú múltra tekint vissza. A történet szálai Skóciába vezetnek...

A skót whisky-birodalom titkai



A vadregényes, kopár tájakon, európai szemmel a legszerényebb természeti adottságok birtokában a skótok saját whisky-birodalmat építettek. Sikerük záloga a hallatlan kitartás és találékonyság, és némi szerencse volt. Skóciában a zord időjárásból, az állandóan fújó, sós tengeri szélből, a kristálytiszta patakok vizéből és a művelésbe alig bevonható tőzeg mezőkből kovácsoltak erényt.

A skót whisky gyártásának titkai



A skótok roppant büszkék maláta whiskyjeikre, amelyek különleges jellegét nagy titokzatosan az említett természeti tényezőkkel és persze a szakértelemmel magyarázzák. Sokan próbálkoztak már a scotch reprodukálásával Skócián kívüli területeken, és annak ellenére, hogy ismerték a gyártás legapróbb részleteit is, mégsem sikerültek az utánzatok. Lássuk a titokzatos folyamat lépéseit, melyet lehetetlen a skótok után csinálni! A maláta whiskyk készítése az árpa csíráztatásával kezdődik. A malátát ezután szétterítik és a begyújtott tőzeg füstjével, melegével leállítják a csírázás folyamatát - ez a füst adja a skót whiskykre jellemző sajátságos íz és illatvilágot. Ezután a gabonát újra vízbe áztatják, és élesztőkultúra hozzáadásával cefrézik. A szűretlen sör a lepárlóba kerül, ahol alkoholtartalma jelentősen növekszik. A nyers gabonapálinkát hosszú évekig-, évtizedekig érlelik tölgyfahordókban, amitől áttetsző aranyló színárnyalatot kap.

A keverőmesterek illatérzéke



Az egyetlen lepárlóban készített whiskyket \"single malt\"-oknak, vagy egyszerűen maláta whiskynek hívunk. Amikor azonban a Skócia különböző tájegységeiről származó jellegzetes malátawhiskyket \"házasítják\" és némi gabonawhiskyvel keverik, akkor keletkezik a \"blended\", vagyis házasított whisky. A házasítás feladatát a keverőmesterek végzik, akik különleges illat-érzékkel megáldott szakemberek, és elszántan küzdenek, hogy állandóan kiemelkedő minőségű whiskyt készítsenek. A házasítás kifejlesztésében úttörő szerep jutott John Walkernek, aki igen korán, tizenöt esztendősen árvaságra jutva, apja örökségéből egy szatócsboltot vett, ahol a különböző tájegységekről származó maláta whiskyket és a könnyed gabonawhiskyket házasította. A Walker féle whiskyk csakhamar híressé tették alkotójukat: a szögletes palackok máig a világ legkedveltebb whiskyjét tartalmazzák.

Nemes párlat, fontos fogyasztási szabályok

A hagyományos old fashioned whiskys pohár helyett, a Johnnie Walker Black Label fogyasztásakor használjunk tokajis borospoharat, hogy a szűkülő perem orrunk felé terelhesse az illatokat! Lehetőleg szobahőmérsékleten kóstoljuk a nemes párlatot, hiszen így érvényesül legintenzívebben a whisky különleges illata. Az alkoholérzetet pedig néhány cseppnyi szénsavmentes ásványvízzel csökkenthetjük. A jégkockákat hagyjuk meg inkább a whiskys koktélokhoz, egy igazi malátawhisky hidegben nem tárulkozik fel előttünk!

Gulyás Csaba
A Zwack Unicum Rt. italszakértője és a Johnnie Walker márka nagykövete



Vásárolja meg most a Johnnie Walker Black Label-t 5% kedvezménnyel a Zwack Webshop-ban!

Még több érdekességet, koktélreceptet és információt találhat oldalunkon: www.zwackunicum.hu
(X)
Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
illustration-01