Prémium

A magyar vállalatok is nyitnak az IoT irányába (x)

Portfolio
Épületmenedzsment, gyártásoptimalizálás, készletgazdálkodás: ezeken a területeken látnak a legnagyobb potenciált a dolgok internetéhez (Internet of Things - IoT) kapcsolódóan a T-Systems Magyarország megbízásából készült kutatás válaszadói.
Az 50 szakértői mélyinterjú alapján készült 2015-ös kutatás azt vizsgálta, mennyire nyitottak a T-Systems Magyarország ügyfélkörébe tartozó vállalatok az IoT alapú fejlesztésekre, illetve jelenleg milyen tapasztalataik vannak a dolgok internetével összefüggő alkalmazásokkal kapcsolatban. A válaszokból kiderült: a megkérdezett vállalatok közel egyharmada használ már valamilyen IoT megoldást jó tapasztalatokkal. Ezek közé tartozik többek között a gépjárműflotta-követés, gyártási rendszerek szenzorokkal való felszerelése. Bevezetésre váró alkalmazások között népszerű az okos beléptető rendszer, de az egyik legnagyobb lehetőséget az épületmenedzsmenttel összefüggő megoldások terén látják. Az IoT hasznosságát leginkább az alkalmazások által generált megtakarítás mértékében mérik, pedig a dolgok internete a keletkező gigantikus adatmennyiség értelmezése révén egész iparágakat formálhat át. Ehhez a nyitottságon túl szükséges az is, hogy az üzleti döntéshozók lássák a fejlesztésekben lévő lehetőséget, amely hozzájárulhat versenyképességük erősítéséhez.

"Az IoT-ban nemcsak egy újabb, a nagyvállalatok életét is befolyásoló technológiai trendet, vagy felkapott hype-ot látunk, hanem olyan új perspektívát az üzleti döntéshozók számára, amellyel kontrollálhatóbbá és hatékonyabbá tehetik saját tevékenységüket. A számos, sikeresen működő rendszer mellett még óriási a fejlődési potenciál a dolgok internetének hazai piacán" - mutatott rá Rékasi Tibor, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója. "A dolgok internetének világában valódi áttörést jelenthet majd a NarrowBand IoT technológia is, amely hosszú eszközélettartam mellett, biztonságos és stabil kommunikációs kapcsolatot tesz lehetővé az IoT-eszközök számára a mobil szolgáltatók hálózatán keresztül."- tette hozzá.

Az egymással kommunikáló eszközökre épülő megoldások egyre nagyobb számban jelennek meg az könnyen automatizálható munkafolyamatok digitalizálása során, így például az ipari nagyvállalatok gyártócsarnokaiban, de az IoT minden olyan területen értékteremtő erővel bír, ahol a technológia fejlesztés kitörési pont lehet, mint például az agrárium vagy az egészségügy.



A T-Systems Magyarországról:
A T-Systems Magyarország Zrt. a Magyar Telekom 100%-os tulajdonú leányvállalataként nagyvállalati ügyfeleknek, a közigazgatásnak és intézményeknek nyújt a mindennapi működéshez elengedhetetlen, teljes körű távközlési és IT infrastruktúra-, alkalmazásfejlesztési és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. Több mint 1800 munkavállalójával és 1700 beszállító partnerével Magyarország piacvezető infokommunikációs szolgáltató vállalata, a cégben felhalmozott szaktudás és tapasztalat több évtizedes múltra tekint vissza.
További információk elérhetők a cég hivatalos oldalán: www.t-systems.hu

(x)
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek