Prémium

Annak, aki forrón szereti: opciók extrém tőkeáttétellel a Buda-Cash-nél (x)

Portfolio
A Buda-Cash Brókerház Rt. a befektetési piac egyik meghatározó szereplőjeként a magyar magánszemélyek számára kínált külföldi befektetési lehetőségek körét folyamatosan bővíti. Az elmúlt évben bevezetett, jelentős tőkeáttételt biztosító indexopciók igen rövid idő alatt az ügyfelek által az egyik legkedveltebb befektetési célponttá váltak. Magyarországon először a Buda-Cash Brókerház Rt.-nél van lehetősége az ügyfeleknek a DAX index legkisebb mozgását is akár 50-60-szoros tőkeáttételes pozícióval lekövetni. ADAX Turbo Bull (Turbó Bika) és a DAX Turbo Bear (Turbó Maci) névre hallgató két speciális opció típus egy-egy rendkívül likvid instrumentum, mellyel többek között a Stuttgarti Érték Tőzsdén kereskednek , ahol árjegyző segíti elő a termék megfelelő likvidítását.
Ezek az opció típusok sokban különböznek hagyományos testvéreiktől , nem lehet őket lehívni, nincs idő értékük stb.
De hogyan is működnek ezek a Turbó Macik és Bikák?

A konstrukció egyszerű: ha valaki a piac esésére játszik, akkor Turbó Macit vesz, ha emelkedésre, akkor Turbó Bikát. Az egyetlen dolga kiválasztani , hogy milyen kockázatot hajlandó elviselni. Ennek megfelelően közelebbi vagy távolabbi likvidálási árfolyamú turbót választ. Működést egy-két példán keresztül könnyebben megérthetjük.

Ha feltételezzük, hogy a DAX index állása 3800 (prompt, azonnali index), akkor valószínűleg a következő Macikból és Bikákból választhatunk:

Macik:
3850-es likvidálási árfolyamú -> ennek az értéke hozzávetőleg 0,5 euró
3900-as likvidálási árfolyamú -> ennek az értéke hozzávetőleg 1 euró
3950-es likvidálási árfolyamú -> ennek az értéke hozzávetőleg 1,5 euró
4000-es likvidálási árfolyamú -> ennek az értéke hozzávetőleg 2 euró stb...

Bikák:
3750-es likvidálási árfolyamú -> ennek az értéke hozzávetőleg 0,5 euró
3700-as likvidálási árfolyamú -> ennek az értéke hozzávetőleg 1 euró
3600-as likvidálási árfolyamú -> ennek az értéke hozzávetőleg 2 euró stb...

Jól látszik, minden pont elmozdulás a DAX-ban kb. 1 cent érték növekedést vagy csökkenést jelent a Macik, Bikák árfolyamában. Egyszerűen fogalmazva, az a befektető, aki 1 eurós Macit vesz ( likvidálási árfolyama kb 100 pontra van a piactól) duplázza a pénzét, amennyiben a piac esik 100 pontot, mert akkorra az ő Macijának az értéke felugrik kb. két euróra. Ha viszont rossz irányba halad a piac és a DAX értéke eléri akár egy pillanatra is a likvidálási árfolyamot , úgy a pozíciónk azonnal elértéktelenedik, megszűnik. Ez a "knock out" tulajdonsága. Ezeknek az opcióknak is van lejáratuk, de ez inkább technikai, lejáratkor célszerű eladni és esetleg egy későbbi lejáratra "átgörgetni".
Tehát minél távolabbi likvidálási árfolyamú Macit vagy Bikát veszünk, annál kisebb a tőkeáttét, hiszen egyre drágább az opció viszont egységnyi DAX elmozdulásra mindegyik árfolyama ugyanakkora egységgel nő vagy csökken.

Mind ezek mellett nyilván fontos szót ejteni a költségekről is. A DAX turbók esetében ez 0,7% min. 10,000 Ft. Ez azt jelenti, hogy mondjuk egy 1,46 euró árfolyamú turbóból valaki vesz pl.: 3000 db-ot, akkor ez egy minimum díjas megbízás, de még itt is kevesebb mint 3 euró cent a költség, vagyis a DAX 3 pontos elmozdulása már elegendő a megbízási díj kitermeléséhez már ebben az esetben is.

A Buda-Cash Brókerház Rt. 30%-os kedvezményt ad az amerikai részvény- és részvényindex opciók első havi megbízási díjából, azon személyeknek, akik ezen ismertetőt megemlítve hívják fel az üzletkötőket a 235-1589, vagy 235-1559 telefonszámokon.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek