Prémium

Az EFFAS vezetősége Budapesten ülésezett (x)

Portfolio
Az Európai Befektetés-elemzők Egyesületének Nemzetközi Szövetsége (European Federation of Financial Analysts Societies, EFFAS) március 14-én, Budapesten tartotta az ülését, ahol is a szervezet vezetői többek között a jövő évi stratégiát vitatták meg. Az eseménynek a Nemzetközi Bankárképző Központ adott otthont, egybekötve egy már végzett és jelenlegi CEFA/CIIA hallgatóknak szervezett Alumni rendezvénnyel.
Az Európai Befektetés-elemzők Egyesületének Nemzetközi Szövetsége, vagy ismertebb nevén az EFFAS, egy több mint 14 ezer tagot összefogó nemzetközi oktatási szervezet, ami 27 országban van jelen, és az oktatáson túl a pénz- és tőkepiac szabályozásának kialakításában is fontos szerepet játszik, és hatással van az európai irányelvek kialakítására.

A Nemzetközi Bankárképző Központ, a Magyar Tőkepiaci Szakemberek Egyesületével 1995 óta szervezi közösen a magyarországi EFFAS oktatást és vizsgákat, és azóta már több száz végzett hallgató vehette át a diplomáját. Az EFFAS diploma megszerzése után a hallgatóknak lehetőségük van a Minősített Nemzetközi Befektetés-elemző (CIIA) diplomát is megszerezni, amely egy főként Európában és Ázsiában, a pénzügyi elemzők körében elismert képzés. Az ACIIA, ami a CIIA címmel rendelkező szakembereket összefogó nemzetközi és regionális egyesület, 36 taggal rendelkezik, a tagszervezetek Európán kívül, Dél - Amerika, Ázsia, és Afrika számos országából csatlakoztak. A világon 8000 CIIA vizsgával rendelkező szakember van, Magyarországon eddig 9 hallgató szerezte meg a diplomát.

Az CEFA/CIIA Alumni rendezvény alkalmából a végzett hallgatók előadásokat halhattak Jesús López Zaballos, a nemzetközi szövetség elnökétől, Mike Theobald, a CIIA nemzetközi vizsgabizottságának elnökétől, Száz János, a magyarországi EFFAS szervezet elnöke és a Budapesti Corvinus Egyetem professzorától, és Tóth Judit, a Bankárképző vezérigazgatójától.

Az előadás témák között fellelhető volt a nemzetközi tapasztalatok megosztása, a jövőbeli ACIIA tagok lehetséges együttműködése, és a nemzetközi diplomák nyújtotta lehetőségek is.

Száz János, a Corvinus Egyetem professzora, a Bankárképző új mini diplomaprogramjáról, a Numerikus Pénzügyek képzésről beszélt, mely szorosan kapcsolódik az EFFAS program négy, pénz és tőkepiaci moduljaihoz, kiegészítve erős matematikai háttérrel. A képzés legnagyobb erőssége, hogy interaktív szemináriumokat foglal magába, és főleg azoknak ajánlható, akiknek nem elegendő a kész szoftverek fekete doboza. Ehhez kapcsolódóan Rába Zoltán az Equilor befektetési igazgatója, és a Numerikus Pénzügyek első évfolyamának végzett hallgatója osztotta meg a tapasztalatait a képzéssel, és az egész élethosszig tartó tanulással kapcsolatban.

Az EFFAS vezetősége Budapesten ülésezett
Kérdésként érkezett Jesus López Zaballos, az egyesület elnökéhez, hogy a CIIA diploma mekkora nemzetközi elfogadottsággal rendelkezik. Az elnök úr kihangsúlyozta, hogy az elfogadás mértéke országonként változó, de egyben minden ország egységes: a piac egyértelműen hozzáadott értékként tekint a CEFA és a CIIA diplomára. Az elmúlt években áttörés következett be az angolszáz világ felé, az angliai, de a világ számos pontján tevékenykedő CISI (The Chartered Institute for Securities & Investment) 2012-ben csatlakozott az ACIIA szervezethez és részt vesz a vizsgáztatásban, ami óriási előrelépés.

A CIIA diploma megszerzéséhez szükséges vizsgák költségeinek fedezésére ösztöndíjat lehet igényelni a külföldi vizsgaszervezettől: jelentkezési határidő: április közepe, ez az ösztöndíj a CEFA diplomával rendelkezők számára áll rendelkezésre. Évente kétszer, márciusba és szeptemberben lehet CIIA vizsgát tenni angol nyelven, ehhez kapcsolódóan a Bankárképző felkészítő oktatást szervez megfelelő létszámú jelentkező esetén.

Szó esett a rendezvényen a Befektetés-elemző (CEFA/EFFAS) ösztöndíjról is, aminek keretében egy remek lehetőséget kínál a Bankárképző a Corvinus Egyetem hallgatóinak, hogy ingyen szerezhessenek nemzetközileg elismert diplomát, ezáltal a magyar gazdasági és pénzügyi szektor magasan kvalifikált, modern pénzügyi ismeretekkel rendelkező szakemberekkel gazdagodjon. (További részletek itt)

Az esemény zárásaként Jesus López Zaballos, az egyesület elnöke mesélt a szervezet, immár hatodik alkalommal megrendeződő nyári egyeteméről, aminek célja az EFFAS és CIIA végzettek, illetőleg jelenlegi EFFAS hallgatók nemzetközi alumni közösségének fenntartása és fejlesztése. Az esemény a hagyományokhoz hűen Madridban kerül megrendezésre, 2014. július 9 és 11 között. Minden évben szép számmal vettek részt magyar hallgatók is a rendezvényen, és kivétel nélkül minden résztvevő magas színvonalúnak ítélte a programokat, és emellett kiemelték, hogy a nyári egyetem kiváló lehetőséget biztosított a nemzetközi kapcsolatépítésre. Az esemény szervezői a tavalyihoz hasonlóan idén is gazdag szakmai programmal készülnek a résztvevők számára előadások, workshopok formájában. Emellett a nyári egyetem során lehetőség lesz a CIIA végső vizsgákhoz kapcsolódóan példakérdések, esettanulmányok és korábbi vizsgasorok megismerésére is.

További információk: effas.hu

(x)
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek