Prémium

Befektetés-elemző (CEFA/EFFAS) ösztöndíj a Bankárképzőnél (x)

Portfolio
A Nemzetközi Bankárképző Központ és a Magyar Tőkepiaci Szakemberek Egyesülete egy remek lehetőséget kínál a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatóinak, akik a Befektetés-elemző (CEFA/EFFAS) ösztöndíj keretében ingyen juthatnak nemzetközi diplomához. Az ösztöndíj részleteiről kérdeztük Dr. Tóth Juditot, a Bankárképző vezérigazgatóját.
Hogyan született meg a Befektetés-elemző ösztöndíj ötlete?



Befektetés-elemző (CEFA/EFFAS) ösztöndíj a Bankárképzőnél
A Bankárképző mindig is elkötelezett volt a hazai befektetési és pénzügyi szakemberek magas színvonalú képzése iránt. Úgy gondoljuk, ez az ösztöndíj egy remek lehetőség, hogy tehetséges egyetemi hallgatókat nemzetközileg versenyképes diplomához segíthessünk.

A Magyar Tőkepiaci Szakemberek Egyesülete 1995-ben vezette be a magyar piacra az európai "Befektetés-elemzői Program"-ot, és a Bankárképzőben 1996-ban indult el az első CEFA/EFFAS csoport, és azóta már több száz végzett hallgatónk van. Ha a hazai piac méretét nézzük, akkor ez nem csekély eredmény.

Akkor, ha jól értem az ösztöndíj a Bankárképző és a Corvinus Egyetem között valósul meg?

Egy hármas együttműködésből született meg az ösztöndíj, ami a Magyar Tőkepiaci Szakemberek Egyesülete, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Nemzetközi Bankárképző Központ között jött létre. Az együttműködés eredményeképpen a Budapesti Corvinus Egyetem jogosult a "CEFA és CIIA képesítések elismert képzési helye" megnevezést viselni. Ez a cím egy olyan elismerés, amely azt tanúsítja, hogy az Egyetemen való oktatás feltételei és tartalma biztosítja a CEFA és CIIA vizsgákra való felkészülést, így a megadott tárgycsoportokat színvonalasan teljesítő egyetemi hallgatóknak kizárólag a CEFA és CIIA vizsgát kell letenniük a képesítések megszerzése érdekében.

Mi a célja az ösztöndíj programnak?

Abból a megfogalmazott célból hoztuk létre az ösztöndíjat, hogy lehetőséget biztosítsunk ígéretes egyetemi hallgatóknak, hogy a hazai és nemzetközi pénzügyi piacokon elismert szakmai képesítést szerezzenek, ezáltal a magyar gazdasági és pénzügyi szektor magasan kvalifikált, modern pénzügyi ismeretekkel rendelkező szakemberekkel gazdagodjon.

Hogyan történik a jelentkezési folyamat?

Az első lépés, hogy az ösztöndíj programban részt venni kívánó hallgatók egy, az effas.hu oldalon elérhető elektronikus felületen regisztráljanak. A személyes és egyéb adatok megadásán túl a hallgatóknak választaniuk kell három megadott tárgycsoportból, amelyekhez tartózó tárgyak kifejezetten a CEFA/EFFAS tananyagába illeszkednek, és a Bolognai rendszerből következik, hogy a tárgyakat bármilyen szakos hallgató teljesíteni tudja, így minden egyetemista számára nyitott az ösztöndíj megpályázása.

Hogyan zajlik majd a kiválasztás folyamata? Mit kapnak a "győztesek"?

Az ösztöndíjra félévente lehet jelentkezni és a Bankárképző ennek megfelelően félévente lezárja és elkészíti a regisztrált hallgatók eredményei alapján a három tantárgycsoport rangsorát. Az összesített hallgatói rangsor első 5 helyezettje, azaz a három tárgycsoportból összesen 15 fő lehetőséget kap arra, hogy a CEFA/EFFAS diploma megszerzéséhez szükséges vizsgákon ingyen részt vegyen a Bankárképzőben, továbbá, hogy a sikeres CEFA/EFFAS vizsgát követően a CIIA vizsgát önköltség megfizetése mellett tehesse le.

Mikor indul és meddig lehet jelentkezni az ösztöndíjra?

Mivel ebben a félévben indul az ösztöndíj, és még kísérleti fázisban vagyunk, így a határidőt március 31-ben határoztuk meg, eddig tölthetik fel a hallgatók a jegyeiket a felületen, de a kiválasztott hallgatók már áprilistól meg is kezdhetik a vizsgák letételét, és akár egy év múlva már egy nemzetközi diploma lehet a kezükben.

(x)
Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13