Prémium

Befektetőbarát internet-oldalt hozott létre az Antenna Hungária (x)

Portfolio
- A fontos információk azonnal publikálhatók a világhálón -
A gyors döntések mai világában közhelynek számít az, hogy az információ pénz. Különösen így van ez, ha befektetésekről van szó: részvények vagy opciók eladásának vagy vételének üzleti sikere függhet attól, hogy milyen mennyiségű és minőségű információval rendelkezünk a szóban forgó céggel kapcsolatban.

Kézenfekvőnek látszik, hogy összetársítsuk az információ korlátlan és roppant sebességű áramlását önmagában megtestesítő számítógépes világhálót és a tőzsdei befektetések világát. Magára valamit is adó tőzsdei cég ma már egyidejűleg közli a részvényárfolyamokat befolyásoló híreket az erre szakosodott távirati irodákkal és más médiumokkal, s ugyanebben az időpontban publikálja az interneten is.

Mindez egyszerűen hangzik, ám bonyolult háttérmunkát igényel. Bizonyos pénzügyi jelentések közzétételének időpontja jogszabályok által szabott: ha előbb kerül fel a hálóra - akár csak úgy, hogy valaki feltöri a szervert, ahol az információ található - az komoly gazdasági és jogi következményeket vonhat maga után.

A budapesti tőzsdén "A" kategóriában jegyzett, és a hírek szerint nagyobb szabású privatizáció előtt álló Antenna Hungária Rt. mégis vállalta, hogy olyan vállalati internet-site-ot állít össze, amely megfelel a gyorsaság, megbízhatóság és adatvédelmi biztonság követelményrendszerének.

"Befektetőink és a pénzügyi elemzők joggal várják el tőlünk, hogy az Antenna Hungária adatai naprakészen elérhetők legyenek, méghozzá olyan formátumban, amely alapot nyújthat a további elemzésekhez, számításokhoz. Ezért döntöttünk amellett, hogy amikor honlapunkat megújítjuk, azon olyan mélységű és frissességű információ szerepeljen, amely ilyen szempontból is kellő tájékozódásra ad lehetőséget" - mondja döntésük hátteréről Tóth András befektetői és sajtókapcsolatok osztályvezető.

A megújult internet-oldal (www.ahrt.hu), amelynek fejlesztésében jócskán felgyorsult, és átláthatóbbá is vált. A napi - sőt 15 perc késleltetéssel a napi kereskedési időszakon belüli - árfolyamokon és pénzügyi táblázatokon kívül háttérdokumentumokat is megtalálunk itt, a közgyűlési határozatoktól kezdve az alapszabályig. Aki mélyebben szeretné beleásni magát a cég tevékenységébe, az részletes tájékoztatást talál a szolgáltatásokról akár az egyes üzletágakról szóló prezentációkat is letölthet magának.

A rendszer legfontosabb tulajdonsága az, hogy azonnali módosításokra ad lehetőséget. Ha olyan esemény következik be, amely kihatással van a vállalat megítélésére, a befektetői kapcsolatokért felelős AH-munkatársak - a megfelelő, szintén elektronikus úton történő belső jóváhagyások után - azonnal megjelentethetik az információt a weben. A pénzügyi adatok áttölthetők a megfelelő befektetői rendszerekbe, s így az AH Rt. a weblapján valódi információs előnyhöz juthat az érdeklődő.
(X)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az infláció felfalja a megtakarításainkat - Hogyan védekezzünk ellene?
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13