Prémium

Belső ellenőri állásajánlat az OBA-tól (x)

Portfolio
PÁLYÁZATI INFORMÁCIÓK ÉS FELTÉTELEK
Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA vagy az Alap) nyilvános, kétfordulós pályázatot ír ki az OBA


belső ellenőri és informatikai biztonsági ellenőrzési



feladatainak ellátására. A tevékenység ellátása megbízási szerződés keretében történik.

Az OBA az 1996. évi CXII. törvény alapján működő jogi személy.


Státus, feladatkör

Az Alap belső és informatikai biztonsági ellenőri (együtt: belső ellenőri) teendőit függetlenített belső ellenőr végzi. Az informatikai biztonsági ellenőr lehet a belső ellenőrrel azonos vagy attól különböző személy. A belső ellenőr megbízásának létesítéséhez és megszüntetéséhez az igazgatótanács egyetértése szükséges, a megbízási feltételekkel kapcsolatos egyéb ügyekben az ügyvezető igazgató jár el.

A belső ellenőrzés rendjét, a belső ellenőr jogait és kötelezettségeit az igazgatótanács által elfogadott és ügyvezető igazgatói utasítással kihirdetett szabályzat állapítja meg.

A belső ellenőr - az ügyvezető igazgatóval együttesen - tesz javaslatot az igazgatótanácsnak a belső ellenőrzési munkatervre. A belső ellenőr részére az éves munkatervben foglaltakon kívül feladatot az igazgatótanács és az ügyvezető igazgató állapíthat meg. Az igazgatótanács vagy az ügyvezetés esetenkénti felkérése alapján a belső ellenőr controlling-jellegű vizsgálatokat is végez ("célvizsgálatok").

A belső ellenőr azt vizsgálja, hogy az Alap működése megfelel-e a törvényesség, a biztonság, az áttekinthetőség, az összhang és a célszerűség követelményeinek. A belső ellenőr feladata és joga az Alap tevékenysége hatékonyságának, továbbá szabályszerűségének rendszeres és objektív megítélése. Az Alap tevékenységének hatékonyságát elemző értékelés elsősorban az Alap működésének vizsgálatára, a költségek alakulására, a tagintézetek megállapított éves befizetési kötelezettségének maradéktalan teljesítésére, az éves jelentés teljességének, a költséghatékonyságnak és a vezetés tevékenységének értékelésére terjed ki.

A szabályszerűséget megítélő rendszeres ellenőrzés a vonatkozó jogszabályi előírásokban, igazgatótanácsi határozatokban, az Alap Szervezeti és Működési Szabályzatában, illetve más kötelező belső utasításokban foglaltak végrehajtásának értékelésére, a bizonylati rend és fegyelem érvényesülésének megállapítására, a hiányosságok feltárására irányul. Az informatikai biztonsági ellenőrzés körébe tartozik a javaslattétel az Alap adatvédelmi, adatbiztonsági követelményeire, továbbá az idevágó utasítások betartásának folyamatos ellenőrzése.

Pályázati feltételek

Az OBA olyan természetes személyek, egyéb nem jogi személyek és jogi személyek pályázatát várja, akik (amelyeknek a munkatársai)

  • felsőfokú közgazdasági végzettséggel és mérlegképes könyvelői szakképesítéssel;
  • legalább öt éves pénzintézeti belső ellenőrzési gyakorlattal rendelkeznek,


és akiknek feddhetetlen a szakmai előéletük. A számítástechnikai adatvédelem és informatikai biztonság területén szerzett ellenőrzési tapasztalat nem természetes személy pályázók esetén pályázati feltétel; természetes személyek esetén ez a tapasztalat előnyt jelent az elbíráláskor.

Természetes személy által benyújtott pályázathoz csatolni kell a pályázó - referenciákat is tartalmazó - szakmai életrajzát és a képesítésre vonatkozó dokumentumok fénymásolatát, valamint 30 napnál nem régebbi erkölcsi bizonyítványt.

Nem természetes személy pályázónak csatolnia kell a vállalkozás bemutatását, valamint a belső ellenőri feladatok ellátásában közreműködő személy(ek) - referenciákat is tartalmazó - szakmai életrajzát. Csatolandó továbbá az aktuális állapotot tükröző, 30 napnál nem régebbi cégkivonat.

A pályázatban meg kell jelölni a tevékenység ellátásért kért díjazást, valamint csatolni kell az arról szóló igazolást, hogy a pályázónak nincs köztartozása.

A pályázatokat az OBA székhelyén (1027 Budapest, Horvát u. 14-24. V. emelet ) személyesen lehet benyújtani, vagy postán a 1535 Budapest 114, Pf. 793 címre lehet elküldeni.
A pályázatok beérkezésének határideje: 2003. november 28.


A második fordulóba jutott pályázókat az OBA igazgatótanácsa személyesen meghallgathatja, ezt megelőzően vagy ennek során a pályázók kiegészíthetik ajánlatukat.

A pályázatok elbírálásának határideje: 2003. december 31., amelynek eredményéről minden pályázó értesítést kap. Az OBA fenntartja magának a jogot, hogy a pályázatot sikertelennek nyilvánítsa. A pályázatokat az OBA bizalmasan kezeli.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az OBA pályázatot írt ki informatikai biztonsági audit elvégzésére vonatkozóan is. Az OBA nem zárkózik el attól, hogy megfelelő pályázatok beérkezése esetén azonos pályázóval kössön szerződést az informatikai biztonsági audit és a belső ellenőri feladatok ellátására vonatkozóan.

A pályázattal kapcsolatban elsősorban e-mailben a judit@oba.hu címen, indokolt esetben pedig telefonon (Jánossy Dániel, ügyvezető igazgató: 214-0661/211 m .) lehet érdeklődni.

Budapest, 2003. november 7.

Országos Betétbiztosítási Alap

(X)
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az infláció felfalja a megtakarításainkat - Hogyan védekezzünk ellene?
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13