Prémium

Csillogó formában - Az új Opel Vectra GTS (x)

Portfolio


Ez év februárjában kezdődött az Opel forradalmi áttörése a középkategóriában. Most bemutatkozott az igazi szenzációt ígérő folytatás. Az új Vectra GTS sportos limuzinként nem mindennapi menetteljesítményekkel és csábító kupé vonalakkal jelentkezik.
"Olyan autókat építünk, amilyenekről a mai emberek álmodnak" - foglalta össze a rüsselsheimi márka jelenlegi fő célkitűzését Alain Uyttenhoven, az Opel márkaigazgatója, majd hozzáfűzte: "Ezek a járművek maradéktalanul megfelelnek a modern világ sokszínű igényeinek".

Az Opel-paletta egyik markáns színfoltjának ígérkezik a legfiatalabb modell, a Vectra GTS. Ez a különösen dinamikus Vectra-változat a sportos Opel gépkocsik nemes hagyományát folytatva a kupék sportos vonalait a limuzinok bőségesebb helykínálatával ötvözi.

A GTS legdinamikusabb változatát a csúcsmotorhajtja. Kezdetben kizárólag ebbe a modellbe szerelik ezt a 3,2 literes, 155 kW-os (211 LE) V6-os erőforrást, amely az autót óránkénti 248 kilométeres végsebességével minden idők leggyorsabb széria Opeljévé avatja. "Menettulajdonságainak köszönhetően ez az autó a középkategóriában új mértéket teremt" - állapította meg Hans H. Demant, az Opel műszaki igazgatója.

A hathengeres motor mellett az Opel a GTS-hez három további erőforrást is kínál. Az alapmotor egy 1,8 literes, 16 szelepes erőforrás 90 kW-os (122 LE) maximális teljesítménnyel, a következő lépcsőfokot a kizárólag könnyűfémből készült, 2,2 literes, ugyancsak 16 szelepes motor alkotja, melynek legnagyobb teljesítménye 108 kW (147 LE). A sort a különösen gazdaságos, és kedvező nyomatékgörbéjű dízel zárja a maga 92 kW-os (125 LE) maximális teljesítményével.

Kívülről szemügyre véve a Vectra-család új tagja minden nézőpontból jellegzetes vonásokat mutat. A GTS "arcát" például a nagy légbeömlőt is magában foglaló mélyen lehúzott köténylemez, a kerek ködfényszórók és a sötétített fényszórókeretek jellemzik. Az oldalnézetet a kupészerű tetővonal határozza meg, elöl és hátul egyaránt rövid túlnyúlással és erős övvonallal. A speciális sportfutómű révén a karosszéria kereken 20 millimétert süllyedhetett, ezáltal a GTS szinte hozzásimul az útfelülethez.

A formatervezők a belső tér kialakításakor is a sportos megoldásokat keresték. A vezető és az elöl ülő utas egyaránt valamennyi GTS változatnál kiváló oldaltartást biztosító sportülésekben foglalhat helyet. A kézre álló háromküllős sport kormánykerék és az ugyancsak jó fekvésű váltókar bőr borítása is megdobogtatják az autósok szívét. A sportos kialakítású műszerek és az alumíniumból készült, krómozott belső kilincsek tovább erősítik a GTS egyedi, határozott és markáns megjelenését.

A Vectra GTS minden porcikájában a legmodernebb technológiát hordozza. A törekvés a korszerűségre nemcsak a legújabb Opel modellt, de a rüsselsheimi márka új stratégiáját is jellemzi. Erről Dr. Uhland Burkart, az Opel kereskedelmi és szervizigazgatója így nyilatkozott: "Az Opel számára a minőség, kreativitás, a dinamizmus, a sokoldalúság és partneri viszony azok az értékek, amelyek az új irányvonalat leginkább meghatározzák. A modern, szigorúan a minőséget a középpontba állító gyártás, és a kiváló külső és belső adottságokkal rendelkező új modellünk, a Vectra GTS egyaránt szerepet játszhat a márka presztízsének további növelésében."
RSM Blog

Munkaszüneti napok 2025 - így tervezzen!

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2025-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listája. A rendelet azt is meghatározza, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2025-ben, va

Holdblog

Ismét a HOLD az Év Alapkezelője

Megint - immáron nyolcadik alkalommal - mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep Value 2024 és a Columbus alapjainkat is kategóriájuk... The post Ismét a HOLD az Év Alapke

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
illustration-01