Prémium

Elavult vállalatokra nem lehet növekedést építeni (x)

Portfolio
A vállalatvezetők többsége azt gondolja, a modern informatikai rendszer kialakítása mindenképpen költséges beruházást jelent, ezzel szemben Farmosi Attila szakértő (ACE Telecom) szerint a vállalatok éves büdzséjük akár 30%-át is megtakaríthatják, ha régi infokommunikációs infrastruktúrájukat felhőalapú megoldásokra cserélik.
"Amikor egy cég korszerűtlen technológiát használ, rövid és hosszú távon is pénzt pazarol, hiszen az informatikai rendszer üzemeltetésének, karbantartásának és amortizációjának költségeit is vállalnia kell. Bár ma már egyre több cég használ valamilyen felhőszolgáltatást, a tapasztalatunk az, hogy a döntéshozók többsége még mindig nem bízik eléggé azokban. Adatközponti infrastuktúránk kialakításakor éppen ezért az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy eloszlassuk ügyfeleink biztonsággal kapcsolatos félelmeit. Sokat beszélgettünk vállalatvezetőkkel, így pontosan tudjuk, mekkora felelősségünk van akkor, amikor úgy döntenek, ránk bízzák vállalatuk értékes adatait" - mesélt tapasztalatairól Farmosi Attila, aki az ACE Telecom ügyvezető igazgatójaként személyesen is ismeri ügyfelei félelmeit és problémáit.

A szakértő arra is kitért, hogy az elavult rendszerek működtetése nemcsak költséges, de veszélyes is. A vállalatok - bár ez sokszor nem is tudatosul bennük - legtöbbször nem megfelelő körülmények között tárolják szervereiket: azok védtelenek egy áramszünet ellen, és az adatok biztonságát semmilyen tartalékolás vagy rendszeres mentés nem biztosítja, pedig a legkisebb leállás is komoly kiesést, vagy akár az adatok elvesztését okozhatja. "Legtöbb ügyfelünknek akkor oszlottak el a kétségei, amikor személyesen is megtekintették 30 terrabájt RAM kapacitásig bővíthető adatközponti infrastruktúránkat, és meggyőződhettek arról, hogy nálunk biztonságban tudhatják féltett adataikat. Egy ilyen bejárás során megismerhetik fizikai és üzemeltetési biztonsági rendszerünket, amivel garantáljuk adataik biztonságát, és legmodernebb technológiájú eszközeinket, amelyek már a jövő kihívásaira adnak választ. Az ACE Telecomnál hiszünk abban, hogy elavult technológiákra nem lehet sem vállalati, sem gazdasági növekedést építeni, ezért mi magunk is folyamatosan keressük azokat a megoldásokat, amelyek előremutatóak, gazdasági szempontból kifizetődőek és biztonságosak. Éppen úgy, mint a felhőtechnológia" - foglalta össze Farmosi Attila.

Elavult vállalatokra nem lehet növekedést építeni
(x)
Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését....

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
illustration-01