Prémium

Elindult az Európai Pénzügyi Tanácsadó képzés Magyarországon (x)

Portfolio


Elindult az Európai Pénzügyi Tanácsadó képzés Magyarországon


Elindult az Európai Pénzügyi Tanácsadó képzés Magyarországon
Augusztustól Magyarországon is megszerezhető az Európában elismert Európai Pénzügyi Tanácsadó képesítés. A képesítést koordináló nemzetközi szövetség magyarországi partnere a Pénzügyi Tervezők Szakmai Tanácsa, az oktató intézmény a Bankárképző lett.

A pénzügyi szolgáltatások szakmai színvonalának fejlesztése érdekében a banki, befektetési és biztosítási piac érdekvédelmi szervezetei 2009-ben létrehozták a Pénzügyi Tervezők Szakmai Tanácsát (PTSZT). A Tanács azóta a több mint húsz európai országban működő Európai Pénzügyi Tervező Szövetség (€FPA - €uropean Financial Planning Association) akkreditált tagja lett.
Az €FPA kidolgozott egy egységes európai pénzügyi tervezői programot annak érdekében, hogy segítse az európai standardoknak megfelelő pénzügyi tanácsadási és tervezési ismeretek elsajátítását.
A nemzetközi képzés két szintű: az első szint az Európai Pénzügyi Tanácsadó (€FA - €uropean Financial Advisor) képzés, és erre épül az Európai Pénzügyi Tervező (€FP - €uropean Financial Planner) képesítés.
A képzések mostantól Magyarországon is elérhetők, miután a Bankárképző Minősített Befektetési Tanácsadó és Minősített Pénzügyi Tanácsadó képzései is nemzetközi akkreditációt szereztek. A két képzést sikeresen elvégző jelöltek így megszerezhetik az Európában elismert €FA nemzetközi képesítést.

A Minősített Befektetési Tanácsadó, a Minősített Pénzügyi Tanácsadó és az €FA képzéseket elvégző szakemberek a tanúsítvány mellett egy névre szóló kártyát kapnak, mely a PTSZT honlapján nyilvánosan elérhető regiszterrel összhangban azonosítja őket. Az első magyar €FA képesítéssel rendelkező szakemberek várhatóan 2011 tavaszán vehetik át oklevelüket.


Elindult az Európai Pénzügyi Tanácsadó képzés Magyarországon

A PTSZT tagjai:
Magyar Bankszövetség
Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ)
Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ)
Befektetési Szolgáltatók Szövetsége (BSZSZ)
Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt.
Stabilitás Pénztárszövetség
(x)
Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
illustration-01