Elindult az Európai Pénzügyi Tanácsadó képzés Magyarországon (x)

2010. október 4. 07:00    
nyomtatás
 

Elindult az Európai Pénzügyi Tanácsadó képzés Magyarországon

Elindult az Európai Pénzügyi Tanácsadó képzés Magyarországon


Augusztustól Magyarországon is megszerezhető az Európában elismert Európai Pénzügyi Tanácsadó képesítés. A képesítést koordináló nemzetközi szövetség magyarországi partnere a Pénzügyi Tervezők Szakmai Tanácsa, az oktató intézmény a Bankárképző lett.

A pénzügyi szolgáltatások szakmai színvonalának fejlesztése érdekében a banki, befektetési és biztosítási piac érdekvédelmi szervezetei 2009-ben létrehozták a Pénzügyi Tervezők Szakmai Tanácsát (PTSZT). A Tanács azóta a több mint húsz európai országban működő Európai Pénzügyi Tervező Szövetség (€FPA - €uropean Financial Planning Association) akkreditált tagja lett.
Az €FPA kidolgozott egy egységes európai pénzügyi tervezői programot annak érdekében, hogy segítse az európai standardoknak megfelelő pénzügyi tanácsadási és tervezési ismeretek elsajátítását.
A nemzetközi képzés két szintű: az első szint az Európai Pénzügyi Tanácsadó (€FA - €uropean Financial Advisor) képzés, és erre épül az Európai Pénzügyi Tervező (€FP - €uropean Financial Planner) képesítés.
A képzések mostantól Magyarországon is elérhetők, miután a Bankárképző Minősített Befektetési Tanácsadó és Minősített Pénzügyi Tanácsadó képzései is nemzetközi akkreditációt szereztek. A két képzést sikeresen elvégző jelöltek így megszerezhetik az Európában elismert €FA nemzetközi képesítést.

A Minősített Befektetési Tanácsadó, a Minősített Pénzügyi Tanácsadó és az €FA képzéseket elvégző szakemberek a tanúsítvány mellett egy névre szóló kártyát kapnak, mely a PTSZT honlapján nyilvánosan elérhető regiszterrel összhangban azonosítja őket. Az első magyar €FA képesítéssel rendelkező szakemberek várhatóan 2011 tavaszán vehetik át oklevelüket.

Elindult az Európai Pénzügyi Tanácsadó képzés Magyarországon


A PTSZT tagjai:
Magyar Bankszövetség
Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ)
Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ)
Befektetési Szolgáltatók Szövetsége (BSZSZ)
Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt.
Stabilitás Pénztárszövetség
(x)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium