Prémium

Elolvadtak a betéti kamatok - hova tegyük a pénzt? (x)

Portfolio
Gyors tempóban csökkent az utóbbi időszakban a jegybanki alapkamat, mely maga után vonta a betéti kamatok alacsonyabb szinten stabilizálódását is. Noha a kereskedelmi bankok kamatpolitikájában nem kizárólagos meghatározó tényező az alapkamat, a mai betéti kamat-szintek mellett többekben is felmerült, hogy a lekötött betétek mellé más befektetési lehetőségeket is keressenek.
A 2008-ban kirobbant pénzügyi válság egyik első érezhető hatása volt a betéti kamatok ugrásszerű megnövekedése. A szokatlan pánikban a bankok likviditási helyzetük megerősítése érdekében igyekeztek minél több pénzt bevonni. Miután a válság hatásai a teljes bankszektorra kihatottak, a pénzintézetek egymással versengve magas - hosszú ideig 10%-ot meghaladó - kamatokkal igyekeztek minél több forrást gyűjteni.

Ez a mesés kamatszint azonban jó ideje már a múlté. A nagy betétikamat-versenynek mára vége, a trend 2011 végétől kezdődően fokozatosan csökkenő irányt mutat. Mindezek egyik legfontosabb oka a bankok pénzügyi helyzete stabilizálódása. A pénzintézetek likviditási helyzete a megfelelő kockázat-kezelési technikák alkalmazásával a pénzügyi válság során mindvégig stabil maradt. Eközben a jegybank - különösen az utóbbi időben - aktívan folytatta a gazdaság élénkítésének eszközeként az alapkamat csökkentését. Bátran tehette, mert a stagnáló gazdaságban inflációs nyomástól nem kellett tartania, valamint a nemzetközi piaci trendek is a kamatcsökkentés irányába hatottak.

Elolvadtak a betéti kamatok - hova tegyük a pénzt?
Nem kérdés tehát, hogy itt az ideje új befektetési lehetőségek számba vételének, hiszen a lekötött betét már nem minden esetben tudja nyújtani a korábban megszokott hozamot. A Friderich Wilhelm Raiffeisen Private Banking (FWR) ajánlása alapján a betétek mellett az egyéni befektetői elvárásoktól függően érdemes válogatni a prémium befektetési lehetőségek között. Ilyenek lehetnek az állampapírok széles köre, a nagy választékban elérhető különböző kifizetési karakterisztikájú certifikátok és a befektetési alapok, melyekből az FWR több, mint 540 félét kínál.

Az FWR elemzőinek álláspontja szerint a kamatok esése nem rossz hír, sőt, inkább lehetőséget jelent - a betéti kamatok mai mértéke ugyanis olyan jellegű szakmai kihívást jelent, melyekre csak a legjobban felkészült privátbanki szolgáltatók tudnak választ adni. Az FWR munkatársai 15 éve - igazolt eredményességgel - tudják a befektetői igényeket a kockázat/hozam spektrumon kielégíteni. A minőségi, eredményorientált befektetési tanácsadási, vagyonkezelési és tervezési szolgáltatás akár az Ön számára is elérhető - a Friderich Wilhelm Raiffeisen Private Banking szakemberei örömmel várják érdeklődését.
Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
illustration-01