Prémium

Erre nagyon sokan nem gondolnak, amikor tőzsdézni kezdenek (x)

Portfolio
A tőzsdei adatszolgáltatás az egyik legfontosabb eleme a kereskedésnek. Az adatszolgáltatók hatalmas összegeket fordítanak fejlesztésekre, innovációra, hogy a kereskedő intézmények, magánszemélyek minél gyorsabban és minél jobb minőségű adatokhoz jussanak. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy mennyire megbízható, és mennyire friss információk alapján adjuk-vesszük a részvényeket.
Publikus weboldalakon általában előző napvégi vagy 15 perccel késleltetett adatokkal találkozhatunk. Ez arra tökéletesen megfelel, hogy egy pillanatra lássuk, hol állnak a piacok. Kereskedésre viszont ne használjuk! Ma már nagyon könnyű hozzáférni ezekhez az adatokhoz, azt viszont sokan nem tudják, hogy ezek az ingyenesen elérhető, késleltetett árfolyamok bizony komoly költségeket jelentenek az árfolyamokat publikálók számára.

De vajon miért nem találkozunk publikus felületen valós idejű részvényárakkal? A válasz logikus és egyszerű. A tőzsdék számára az azonnali részvényár komoly érték, amiért már a felhasználónak is fizetnie kell. Szigorú tőzsdeszabályzatok írják elő a tőzsdei adatok felhasználási módjait: van olyan tőzsde például, ami már napvégi indexárfolyamért is igen borsos árat kér. A tőzsdei díj mértéke - amit a felhasználónak kell a valós idejű árfolyamokért fizetnie - attól függ, milyen piacra fizet elő, az ajánlati könyvet milyen mélységben szeretné látni, illetve az sem mindegy, magánszemélyként vagy cégként fizetünk elő a szolgáltatásra. A tőzsdék azt is szabályozzák, hogy egy előfizetéssel egy időpillanatban az azonnali árakat csak egy platformon láthatjuk.

Hol lehet előfizetni a valós idejű árfolyamszolgáltatásra? Saját bankunknál vagy brókercégünknél is előfizethetünk ilyen szolgáltatásra, de ennél is kézenfekvőbb megoldás egy független tőzsdei adatszolgáltató. A magyar piacon ilyen szolgáltató - szakkifejezéssel adatvendor - a 2017-ben az Év Adatszolgáltatatójának választott Portfolio-TeleTrader Kft., ami a PortfolioFinancial brandet is képviseli. Online felületükön pár kattintással alacsony havi díjak mellett könnyedén előfizethetünk a teljes magyar és a legfontosabb nemzetközi piaci valós idejű árfolyamokra is.

Miért fontos, hogy valós idejű (real time) árfolyamok alapján kereskedjünk? Mit jelent az ajánlati könyv? A tőzsdei kereskedésben nagyon fontos a gyorsaság, a megcélzott részvény pillanatnyi ára. Ne bízzuk a véletlenre, hogy milyen áron adjuk vagy vesszük a részvényt. Az úgynevezett ajánlati könyv - ami az online szolgáltatás része - ebben nyújt segítséget, ugyanis megmutatja az adott részvényre megadott legjobb vételi és eladási megbízásokat. Tehát az adott időpillantban láthatjuk azt, hogy milyen árfolyamon szeretnék a befektetők eladni vagy venni a részvényt. Ez rendkívül fontos információt jelent.

Mennyibe kerülnek a valós idejű árfolyamok? A PortfolioFinancial havonta most kedvezményesen 3038 forintért kínálja a valós idejű teljes magyar tőzsdei árfolyamokat 5-ös ajánlati könyvvel (legjobb 5 eladási és vételi ár). Egy példán keresztül vizsgáljuk meg, hogy valóban megéri-e ilyen szolgáltatásra előfizetni.

Ha jelenleg nincs azonnali árfolyamszolgáltatásunk, és eladunk például 100 db MOL részvényt részvényenként 30 forinttal kedvezőtlenebb áron - mert nem láttuk valós időben az ajánlati könyvet -, pont annyit vesztettünk a tranzakción, amennyiért elő is fizethettünk volna egy valós idejű árfolyamszolgáltatásra.

Ha tehát tőzsdei papírokkal kereskedik, ne gondolkozzon azon szükség van-e valós idejű árfolyamokra. Ez a szolgáltatás néhány kattintással azonnal elérhető, alacsony havidíjakért.

És még 3 ok, amiért most megéri ellátogatni a PortfolioFinancial előfizetési oldalára:

1. Most 20%-os kedvezménnyel elérhetőek a havi előfizetések.
2. Megismerkedhet egy grafikonrajzoló programmal.
3. Ha előfizet a grafikonrajzoló programra, a Portfolio teljes cikkarchívumához is hozzáférést kap.

Meggyőztük?

(x)
Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek