Prémium

FLIGBY - Flow is good business (x)

Portfolio
A Budapest Institute of Banking (BIB) FLOW is Good Business címmel szervezte első BIB Talks rendezvényét, melynek vendége Csíkszentmihályi Mihály volt. A világhírű pszichológusprofesszor a FLOW állapot leírásával alapozta meg hírnevét.
A különböző vezetés-fejlesztési iskolák egyre nagyobb lelkesedéssel fedezik fel a professzor téziseit, hiszen amelyik szervezet képes arra, hogy munkatársainál előidézze a flow-t, azaz a teljes szakmai elmélyülés és koncentráció állapotát, az jelentős teljesítménynövekedéssel számolhat. Mindez egy élményalapú szimulációs játék, a FLIGBY során tanulható is.

Csíkszentmihályi Mihály az amerikai és a Magyar Tudományos Akadémia tagja, Prima Primissima és Széchenyi-díjas pszichológus, a pozitív pszichológia vezető gondolkodója. Élménypedagógusok, üzletemberek, művészek, politikusok, sportolók, szülők, orvosok és kreatív szakemberek sokasága merített már a kutatásaiból írt könyvekből.

A flow olyan állapotot jelent, amikor az ember teljesen elmélyül abban a tevékenységben, amit csinál. A koncentrálás és a kontrollszint ekkor nagyon magas, úgy érezzük magunkat, mint egy energiabomba. Háttérbe szorulnak a hétköznapi problémák és az időérzékelésünk is megváltozik - fogalmazott a professzor. Bármilyen tevékenység kiválthatja ezt az érzést: sport, művészetek gyakorlása, gyerekekkel játszás vagy akár a futószalag melletti munka is.

Ez azt jelenti, hogy a flow nem a tartalomtól függ, hanem a tevékenység céljától és minőségétől. A legfontosabb feladat, hogy az optimális szintű kihívás, a konkrét cél előttünk legyen. A tevékenység közben általában nem tapasztalunk boldogságérzetet, ahhoz túl erősen koncentrálunk, az önmegerősítés, a kiteljesedés és az elégedettség utólag jön létre. Akiknek gyakran van flow-élményük, azoknak bizonyosan jobb az életminőségük is - mondta Csíkszentmihályi Mihály.

FLIGBY - Flow is good business
Csíkszentmihályi Mihály professzor a Budapest Institute of Banking első
BIB Talks rendezvényének vendége
A flow nem kognitív képesség, de megtanulható. Élvezni, amit csinálunk, megélni a pillanatot. Persze az önfeledt állapot nem magától terem, hanem megfeszített testi vagy szellemi teljesítmény eredménye. Nem megtörténik, hanem létrehozzuk. Van a cél, és a hozzá vezető út. Út közben pedig nem a múlton merengünk, vagy a mi lesz majd utána kérdésre keressük a választ. A neandervölgyi vadász nem engedhette meg magának, hogy ne legyen benne a "most"-ban, mert akkor éhen hal; és ugyanígy egy sziklamászó koncentrációja sem lankadhat, mert az élete a tét.

Manapság a munkahelyek zöme nem segít abban, hogy a teljesítményünkre ugrásszerű növekedéssel ható helyzeteket teremtsen. A Csíkszentmihályi professzor és az ALEAS Simulations által kidolgozott "FLOW is Good Business" azaz a FLIGBY-módszertan azonban igen. A vezetésfejlesztő szimuláció 29 alapvető vezetői készséget tesztel illetve mér. Néhány évvel ezelőtt egy olyan interaktív formátumú élményalapú módszertan és vezetőfejlesztő alkalmazás született, melynek során döntéseket kell hozni a vállalati stratégiával és mindennapi ügyekkel kapcsolatban, miközben a belső ellentétektől szétfeszített csapatot is menedzselni kell. A cél, hogy a profittermelésen túl a szervezet tagjai számára értékes és vonzó munkakörnyezet szülessen. A komplex vezetői szemléletformálás közben a FLIGBY bemutatja a flow-állapot értékteremtő erejét, és újszerű eligazodási pontokat kínál a mai kusza világban. 2012-ben a FLIGBY az "International Serious Play Awards" vállalati aranyérmét kapta és a világ legjobb vezetésfejlesztő alkalmazásává (serious game) választották.

"Az, hogy hogyan alakul valakinek a sorsa, sok tényezőtől függ. Függ a génektől, a kultúrától és saját élményeinktől. Döntő azonban, hogy mit kezdünk a lehetőségeinkkel, s hogy hogyan használjuk ki azokat. A legfontosabb az életben azt megtalálni, mi az, amiben kiteljesedhetünk és hasznossá válhatunk. Mindenki a munkájában is megtalálhatja ezt az érzést, ha munkahely megfelelő segítséget ad ehhez - fogalmazott a professzor. A Budapest Institute of Banking ősszel induló háromnapos kurzusán a módszertan megtanulható.

(x)
Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13