Prémium

Forddal a világ tetején (x)

Portfolio
Sokan álmodoztak már arról, hogy a világ tetején, a Mount Everest csúcsánál állnak. A bolygó legmagasabb pontja milliók számára meghódítandó cél. Most képzeljünk el ezt a hatalmas hegyet tízszer egymás tetejére állítva, közel 90 kilométer magasban az ég felé. Nos, ha egymás mögé tennénk az összes tavaly, csak Magyarországon eladott Ford gépjárművet, ilyen óriási magasságban találnánk magunkat. 2017-ben ugyanis, immár nyolcadik alkalommal, a Ford adta el a legtöbb járművet hazánkban. Összesen több mint 16000 darabot, amelyek egymás tetejére állítva, felérnénk bőven a sztratoszféra, sőt a meteorok öve fölé is. A Mount Everest tízszeres magasságáig, a sarki fény otthonáig, a világunk "tetejére".
Az autóiparban jártas olvasók már meg sem lepődnek azon, hogy mint 2009 óta minden évben, tavaly is a Ford állhatott a Magyarországon eladott gépjárművek képzeletbeli dobogójának tetejére. Azonban a siker nem magától értetődő, és rengeteg ember munkájának gyümölcse, amellett, hogy számos új modell bevezetése, egyedi finanszírozás és az autóeladásokon messze túlmutató felelősségvállalási kezdeményezések állnak a piacvezető-pozíció megtartása mögött.

Forddal a világ tetején
A Fordnak több szegmensben is szinte behozhatatlan előnye van. Amellett, hogy tradicionálisan nagyon erősek a kishaszongépjármű-kategóriában - közel 10 százalékpontos előnyt tartottak meg 2017-ben is, köszönhetően a Transitnak és a Transit Customnak -, külön említésre méltó a pickup szegmens, amelyet egyértelműen a Ford Ranger ural közel 37%-os piaci részesedéssel. Tavaly 1767 darab ilyen modellt adtak el csak Magyarországon, amelyet meg sem közelítenek a versenytársak eredményei. Ráadásul a sportkocsik előkelő listájának élén pedig 20,14%-os piacvezető részesedéssel ismét a Ford Mustang áll, 10 százalékpontos előnnyel a második helyezett előtt.



Forddal a világ tetején
"Az elmúlt kilenc év alatt nyolcadik alkalommal megszerzett piacvezető pozíciónk nemcsak az elmúlt években nagymértékben megújult, rendkívül széles modellpalettának köszönhető, 16 ezer vásárló meggyőzéséhez ennél sokkal több kell" - jelentette ki Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója. "Egy ennyire erős mezőnyben minden tényező fontos - a friss modellkínálattól kezdve a kedvező finanszírozási eszközökön és a profi szervizháttéren át egészen újszerű szervizajánlatokig. A Ford viszont mindebből nem csupán egy-egy elemre összpontosít, hanem minden lépését összehangolva szerezte és tartja meg évek óta piacvezető helyét Magyarországon", - mondta el Szamosi. Nem "egyslágeres" előadóról van tehát szó, minden autószegmensben a legjobbak között szerepel.



Forddal a világ tetején
"A Ford nemcsak az autógyártásról és eladási mutatókról szól, hiszen tavaly elindult Magyarországon is a világszerte nagy sikerű, fiataloknak szóló Ford Driving Skills for Life programunk is, melynek keretében 2017 őszén 572 friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalt tanítottak a Ford vezetésbiztonsági szakemberei a biztonságos vezetésre, és a vezetés közben adódó vészhelyzetek elkerülésére. Sőt, a Ford idén újabb hosszú távú lépéseket tett a jelenlegi és jövőbeli vásárlóinak mind tökéletesebb kiszolgálása érdekében. 2017-ben az iparági szinten érezhető szerelő és szakemberhiányt érzékelve elindítottuk az országos Ford Karrierprogramot, mely az autószerelő szakma presztízsét hivatott visszaállítani, és a jól képzett, és motivált szerelő utánpótlást biztosítani, ami hosszútávon minden autótulajdonos és gyártó érdeke". - tette hozzá az ügyvezető.

Forddal a világ tetején
Mindez együttesen szükséges ahhoz, hogy a Ford sikerrel nyerhesse el és tarthassa meg minden 8. magyar autóvásárló bizalmát. A 2018-as évben pedig nemhogy visszavennének a sebességből, inkább sportfokozatba váltva, gyorsabb ütemű növekedéssel számolnak.


(x)
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13