Prémium

Get in the ring 2016 (x)

Portfolio
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, valamint a Hiventures kockázati tőkealap szakmai együttműködésében 2016. november 24-én az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. megrendezte a Get in the Ring nemzetközi startup versenyt Budapesten.
A budapesti startup esemény nyitóelőadását Dr. Pálinkás József, a Nemzeti, Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke tartotta.

"A számos nemzetközileg is elismert magyar kutató-fejlesztő kiválósági műhely inspiráló környezet lehet az induló innovatív vállalkozásoknak is. Magyarországon az innovatív vállalkozásokat ösztönző finanszírozási rendszerre is építhetnek a startupok. Arról, hogy a legjobb üzleti ötletekből olyan termék legyen, amit akár a most induló állami kockázati tőkealap szakértői is ígéretesnek látnak, az a mentori rendszer gondoskodhat, amelyet az országszerte létrejövő inkubációs központok kínálnak majd." - hangsúlyozta Pálinkás József.

Az egyedülálló startup versenyre idén 70 közép-kelet európai csapat jelentkezett. A budapesti előválogatóba 16 csapat került, akik közül a döntőt megelőzően 2016. november 23-án a szakmai zsűri 8 csapatot juttatott az élő showba. A döntőben 3 magyar, 2 román, 1 lengyel és 1 osztrák, valamint 1 lett startupnak nyílt lehetősége 200 néző előtt a boxringbe lépni a november 24-ei megmérettetésen.

Get in the ring 2016
A legjobbak között olyan csapatok versenyeztek a fődíjért, mint például a Lengyelországból érkező Innovalab csapata, akik a nagyvállalati szektor számára az ipari technológiában nyújtanak olyan eljárást, mellyel a hamisítványok szűrését tudják megkönnyíteni.

Lettországot képviselte a versenyen a 4Smartstreet. A Smart City technológiát fejlesztő csapat ötlete lehetővé teszi, hogy egyedi tárgyakat és eszközöket azonosítunk a mesterséges intelligencia felhasználásával, mely segítséget nyújt az azonosításban példádul forgalom tervezésében, vagy fizikai reklámok mérésében.

“2014 óta szervezzük Magyarországon a Get in the Ring startup versenyt. Ez az első alkalom, amikor lehetővé tettük, hogy külföldi csapatok is megmérkőzzenek Budapesten. Fontosnak tartjuk, hogy egy 62 országot magában foglaló nemzetközi kapcsolati hálónak a részesei vagyunk. Bízunk benne, hogy a következő években az eddigi munka eredményeként a verseny világdöntőjét is Magyarországra tudjuk hozni és ezzel olyan rangos startup események versenytársa lehet Budapest, mint a Pioneers Festival, vagy a Wolves Summit." - mondta el Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. operatív vezetője.

A zsűriben a nemzetközi startup ökoszisztéma meghatározó tagjai foglaltak helyet:
Maris Prii, Startup Wise Guys, Max Kelly, Techstars London, Markus Lang, Pinoeers Ventures, Jochem Cuppen, GITR Foundation, Katona Bence, Hiventures és Erős Veronika, Magyar Nemzeti Kereskedőház.

Get in the ring 2016
A zsűri az osztrák-magyar vegyes csapatnak, a digitális tartalomfeljesztési megoldásokat kínáló Intellyonak ítélte a fődíjat; az akár 200.000 eurós befektetési ajánlatot, valamint a 2017-es globális döntőbe jutást, melyre Szingapúrban kerül sor jövő tavasszal.

A versenyen applikáció segítségével a közönség is szavazhatott. A nézők egybehangzó véleménye alapján a közönségdíjat a Moow nyerte, akiknek fejlesztése az intelligens kerékpár kormány, mely lopásgátlóként is üzemel.

Get in the ring 2016
A Magyar Nemzeti Kereskedőház felajánlásból a győri versenyről egyenes ágon tovább jutott robotikával foglalkozó projekt, a Robotrainer is elutazhat a szingapúri globális döntőre.

A szamlazz.hu egy exkluzív előfizetési csomagot ajánlott fel a legjobb magyar csapatnak.

A rendezvény keretén belül a Hiventures új állami kockázati tőkealap termékeit is bemutatták. Kisgergely Kornél a cég vezérigazgatója kiemelte, a cég fókuszában három fő terület szerepel: vállalkozásösztönzés, regionális aktivitás és piacfejlesztés. Az alapkezelőnél 50 milliárd forint áll rendelkezésre az innovatív vállalkozások fejlesztésére.

Az Enterprise Hungary a CoGoodwill social startup jótékony szervezettel összefogva az eseményből befolyt teljes összeget egy látáskárosult kislány, az öt éves Pamilerin szemműtétére ajánlotta fel.

Az esemény sikeres lebonyolításában kiemelt támogatóként járult hozzá a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA).

(x)
Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek