Prémium

Ha tavasz, akkor Tokaj! (x)

Portfolio
A Winelovers következő tematikus nagykóstolóján Tokaj-Hegyalja mutatja meg, hogy hol tart a furmint, a hárslevelű, a késői szüretelésű borok és az aszú. A rendezvény főtámogatója a Grand Tokaj.
Közel 70 pincészet több mint 160 borával és számos újdonsággal várja látogatóit március 25-én a Tokaji Március Nagykóstoló.

Ezer vendéget várnak március 25-én a budapesti Corinthia Hotelbe. A sétáló kóstoló remek lehetőséget nyújt azoknak, akik szeretnének megismerkedni hazánk egyik legizgalmasabb borvidékével, hiszen a száraz boroktól az aszúkig, a furminttól a sárgamuskotályig több mint 160 bor mutatkozik be. A rendezvény a Tokajt már jól ismerők számára is tartogat felfedeznivalót: négy mesterkurzus, aszú különterem, Szepsy Furmint Selection stand és a Borkollégium Pop-up School fogadja a tudásra (is) szomjas látogatókat. A szervezők arra törekedtek, hogy a lehető legteljesebb képet adják a borvidékről, így az önálló kiállítóhellyel nem rendelkező pincészetek borait is meg lehet kóstolni a Winelovers Selection standon.

Ha tavasz, akkor Tokaj!
Mesterkurzusok és különleges kóstolók

A borvidéket és a pincészeteket alaposabban megismerni kívánó borkedvelőket négy mesterkurzus várja. Szepsy István “Szepsy 100" borából mindösszesen 100 magnumpalack készült - ezt a borkülönlegességet kóstolhatják a “Szepsy vs rest of the (wine)world" mesterkurzus résztvevői, három másik csúcsborral együtt, Szepsy István borász, Caro Maurer MW (Master of Wine) és Mészáros Gabriella, a Borkollégium vezető oktatója szakértő útmutatásával. Szilágyi László, a Gizella Pincészet borásza és Nagy Kornél a Szil-völgyből szüretelt borok különböző évjáratait muatatja be; az édes borok rajongóit Gincsai Tamás főborász és a Holdvölgy 6 puttonyos aszúinak vertikális kóstolója várja, míg Demeter Zoltán a legszebb, kereskedelmi forgalomban már nem kapható tételein keresztül kalauzol végig a pincészet 20 éves történelmén.

Az aszú különteremben a kiállítótérben kínált borokon kívül a vendégek nyugodt körülmények között kóstolhatják a tokaji borkínálat csúcsán lévő tételeket. A nemzetközi boros rendezvények mintájára bevezetett különterem csendes, elmélyült ismerkedést tesz lehetővé 30 pincészet közel 40, öt- és hatputtonyos aszújával, illetve eszenciájával.

A Szepsy Furmint Selection standon a borvidék ikonikus borászának 2015-ös dűlőszelektált furmintjai, a birtok furmint és egy furmint alapú házasítás is kóstolhatók. Szepsy István borai igen ritkán találhatóak meg nagykóstolókon, ezért is különleges alkalom, hogy akár öt különböző dűlőből szüretelt borát is összehasonlíthatják a vendégek.

Ha tavasz, akkor Tokaj!
A Borkollégium ingyenes Pop-up School-lal várja a borvidékkel alaposabban megismerkedni kívánó vendégeket - itt a neves boriskola vezető oktatói tartanak rövid, ám annál érdekesebb előadásokat Tokaj fő szőlőfajtáiról és borstílusairól, borkategóriáiról, természetesen kóstolási lehetőséggel. A pop-up school ízelítőt ad a Borkollégium ősztől induló négynapos Tokaj kurzusából, ahol az érdeklődők valóban elmélyíthetik tudásukat.

Már hagyomány, hogy a Winelovers nagykóstolók előtt a pincészetek lehetőséget kapnak arra, hogy boraikat egy vakkóstolón megméressék. Idén először a Tokaji Március borait pontozta a megújult koncepció alapján szervezett szakmai zsűri: a száraz borok kategóriájában három dűlőszelektált furmint került a dobogóra, míg a késő szüretelésű borok versenyében hárslevelű, sárgamuskotály és egy édes házasítás végzett az élen.

(x)
Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek