Prémium

Hova tegyem a pénzemet? (x)

Portfolio
Az elmúlt időszak eseményei rámutattak, mennyire fontos megbízható szolgáltatót választani megtakarításaink kezeléséhez. A tőzsdei és nem tőzsdei befektetésekről Barlai Róbertet, az OTP Bank regionális Treasury Igazgatóságának ügyvezető igazgatóját kérdeztük.




Kiknek, milyen szolgáltatásokat kínál az OTP Treasury?

Az OTP Treasury egy széles ügyfélkör számára, így a magánszemélyeknek, vállalatoknak, intézményeknek kínál magas színvonalú, univerzális pénz- és tőkepiaci szolgáltatást. Ügyfeleink gyorsan és hatékonyan érhetik el a világ pénz és tőkepiacain kereskedett eszközöket. Üzletkötőink kimagasló szakmai hozzáértés mellett, gyorsan és precízen teljesítik a megbízásokat, legyen szó hazai vagy külföldi részvényről, kötvényről, devizáról vagy ezen eszközökből származtatott ügyletekről.

Az előbb említett nagyobb csoportokon belül kiknek ajánlják a treasury szolgáltatásokat?

Elsősorban azoknak, akik tudatos kockázatvállalás mellett a jelenlegi alacsony hozamkörnyezetben is tisztán szeretnék látni a kedvező befektetési lehetőségeket, illetve azoknak, akik szeretnének aktívan kereskedni a hagyományos és modern befektetési termékekkel, önálló befektetési döntésekre vágynak, de megbízható szakmai támogatást igényelnek hozzá. Kollégáim megalapozott banki szaktudása rugalmassággal és személyes ügyfélkezeléssel párosul.


Hova tegyem a pénzemet?

Hogyan mérik fel az ügyfelek és az ügyletek kockázati tényezőit?

Az OTP Treasurynél egyedi kiszolgálást biztosítunk ügyfeleink számára, az ajánlott termékek körét úgy határozzuk meg, hogy egyaránt figyelembe vesszük kockázati hajlandóságukat, vagyoni helyzetüket, de még pénzügyi ismereteiket is. Az úgynevezett kockázatkezelési stratégia alkalmazása így már az ügylet típusának kiválasztásával megkezdődik. A kockázatkezelési stratégia legtöbbször nem jelent mást, mint előregondolkodást. Egy adott pozíció megnyitása előtt érdemes lemodellezni elméletben egy lehetséges negatív szcenáriót. Azaz megvizsgáljuk, hogy kedvezőtlen körülmények bekövetkezése esetén miként változna ügyfelünk kockázat vállalási hajlandósága, mennyire lenne kezelhető az elméleti veszteség. A kockázatkezelési stratégia előnye, hogy sokkal gyorsabb és hatékonyabb döntést eredményez, amennyiben egy esetleges negatív forgatókönyv ténylegesen bekövetkezik, mintha ezzel csak a már kialakult negatív helyzetben foglalkoznánk. A stratégiához természetesen szorosan hozzátartozik egy nyereséges pozíció kockázatkezelése is. Fontos ugyanis felmérni, hogy egy ilyen esetben milyen stratégiát kövessünk, vállalunk-e további kockázatokat, vagy realizáljuk a nyereségünket.

Melyek a legnépszerűbb ügyletek?

A tőzsdén kívüli ügyletek között az azonnali és határidős devizaügyletek, devizaopciós ügyletek, vállalati kötvény és állampapír vásárlások számítanak a legnépszerűbbnek. Mind a tőzsdei, mind pedig a tőzsdén kívüli értékpapírok, fontosabb devizapárok esetében is tudunk tőkeáttételt biztosítani ügyfeleinknek. A tőzsdei ügyletek legkedveltebb eszközei a részvények és az Exchange Traded Fund-ok (ETF), amelyek gyakorlatilag tőzsdén kereskedett befektetési alapot jelentenek. Ez egy olyan befektetési alap, amelynek befektetési jegyeit a tőzsdén úgy adhatjuk-vehetjük, mint a részvényeket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy hosszabb időtávon a legnagyobb hozamot a részvények tartásával lehetett elérni. Az OTP Treasury üzletkötői segítenek kiválasztani a legjobb befektetésnek ígérkező tőzsdén forgó vállalatokat. Az ETF-ek segítségével olyan piacok sikeréből is részesedhetnek ügyfeleink, amelyeket alapvetően csak nagy tőkével lehetne elérni.

Mennyire tekinthetők ezek a termékek kockázatosnak?

A világpiacon egyetlen befektetés sem tekinthető kockázatmentesnek. A legfontosabb, hogy a befektető tisztában legyen a vállalni kívánt befektetés kockázatával és az azon elérhető hozammal. Tehát bizonyos mértékű kockázatot szinte mindenhol szükséges vállalni. Számunkra kiemelten fontos, hogy az egyéni kockázat ismert legyen, és az erről szóló információk kövessék a piaci környezet változását. Az OTP Treasury előnye még, hogy élvezzük az OTP Bank kiemelkedően biztonságos hátterét, miközben csaknem valamennyi befektetési termék kereskedését elérhetővé tesszük ügyfeleink számára.

(x)
Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek