Prémium

Hűsítő Wildalpenben (x)

Portfolio




A bővizű Salza csodálatos helyszín a vadvizek szerelmeseinek. Helyenként széles és nyugodt a zöldvizű patak, hogy aztán hirtelen összeszűkülve repítsen át a zúgókon, majd pihenni engedjen egy-egy szelídebb szakaszon. A kanyonok gyönyörűek: a víz több tízezer éves munkáját láthatod testközelből.



A szlovéniai élménytábor után a portfolio.hu nem kevés önbizalommal indult következő extrém túrájára, azonban a küzdősportokban, triatlonban megedződött szíveket is megdobogtatták az elmúlt napok időjárás-jelentései. A híradásokban csak annyi volt látható, hogy egész Nyugat-Európát elöntötte az ár, a B-kategóriás jogosítvány mellett elengedhetetlen a hajóskapitányi vizsga is.



A várakozások hevében szinte elrepült az a néhány órás utazás, mely a Bach-csomópontot a Kanyon-Aktív Wildalpen-i bázisával köti össze. A helyszín meseszerű, minden élénk, pezsgő zöld. A sűrűnek tűnő levegőt először kicsit nehezen bírja a városi szmoghoz szokott tüdő, aztán egyre jobban olyan érzésed támad, mintha valami régről ismert helyre térnél vissza. A fák alatt hömpölygő víz kacéran hívogatja a vadvizek szerelmeseit



A vízi forgalom közepes, kajakosok, kenusok suhannak le a folyón, időnként egy-két rafting hajó is feltűnik. Bár kisebb dugók a hídpilléreknél kialakulnak, de sikerül mindent a sportszerűség legmagasabb fokán rendezni. A folyó csobogása észrevétlenül oldja, mossa ki a hetek alatt felgyülemlett városi feszültséget.



Rövid oktatás után enyhe sokkterápia következik, mindenkinek meg kell barátkozni a levegőnél jó 20 fokkal hidegebb közeggel. Ellenkezés nincs, néhány perc alatt mindenki nedvesen csillog, de csak mosolygó arcokat látni. Egy perc és már a kenukban térdelünk, az egyetlen dolog, amiben bízhatsz a kezedben levő lapát és a társad.



A szervezés kitűnő, a túravezetők minden kényes szakasz előtt részletesen elmagyarázzák, hogy mire kell figyelni, így még az "asszonypajtás"-ok kezdeti félelmét kifejező fájdalomküszöböt átlépő sikolyt is gyorsan sikerült a 100 decibeles szint alá csökkenteni. A dolog érdekessége, hogy az izgalmak mellett egy pillanatig sincs az embernek olyan érzése, hogy tényleges veszély fenyegetné. Bár az első beleborulás élménye nem nélkülöz egyfajta ösztönös pánikot, a második és harmadik hidegzuhany már a szokás hatalmával hat.



A kenukban kissé elgémberedett végtagok kilazítására egy korábban elmosott híd maradványi, illetve egy zúgó felett meredező függőleges sziklafal kínál lehetőséget. 15 méternyi szabad esés után, majd 4 méter mélyből rúgod fel magad a kristálytiszta vízben. Levegőhöz jutsz, majd szorgos karcsapásokkal indul a küzdelem az elementáris erejű sodrás ellen. Kisebb csatát nyertél a természet ellen, mikor arra eszmélsz, hogy térdig érő vízben küzdesz még a partra jutásért, de a felállás így sem egyszerű.



Ami a kenuzásban igazán megragad az a víz közelsége, és a felelősség, amelyet magad és társad iránt viselsz egy-egy bonyolultabb kanyarodási művelet során az éppen aktuális zúgóban. A kezdeti csendesebb szakaszra nagy szükség van, hogy a látszólag össze-vissza bolyongó csónakot megszelídítsd evezőlapátoddal, és megtanuld, hogyan és mikor utasítsd elöl ülő társadat, hogy borulás nélkül ússzátok meg a szakaszt. Ha jól irányítod a csónakot szinte erőfeszítés és evezés nélkül visz a sodrás és élvezheted, amint a látszólag labilis csónak merészen szembefordulva a hullámokkal vágtat a szűk patakon. Viszont ha hibázol, akkor azonnal jön a megkérdőjelezhetetlen ítélet egy kiadós fürdés formájában.





A rafting lehet az, ami bevezet a vadvízi élmények sokaságába, a canyoning, ami a bátorságodat teszteli, de a kenuzás az, ami több alkalom után is tud újat kínálni éppen azért, mert itt tényleg Te vagy a főszereplő.

További információ!

(X)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megindult Izrael kegyetlen megtorlása: egyszerre több vörös vonalat is átléptek

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
illustration-01