Prémium

"Kinga lányommal egy időben született a Bankárképző" (x)

Portfolio
Mára már mind második gyermekem, mind a Nemzetközi Bankárképző Központ felnőtt lett. Kezdetben a nemzetközi banki ismeretek hazai terjesztésére építettünk, ma már mi magunk kínálunk nemzetközileg elismert pénzügyi-banki kurzusokat itthon és külföldön." Dr. Tóth Judit, a Nemzetközi Bankárképző Központ vezérigazgatója nyújt bepillantást az intézmény elmúlt 30 évébe és jelenébe.
Hogyan emlékszik a Nemzetközi Bankárképző Központ megalapításra?



Az alapítás folyamatát még a Magyar Nemzeti Bank munkatársaként, gyermekemet várva menedzseltem, így külön öröm számomra, hogy a lányom mellett a Bankárképző is felnőtt és nemzetközi szinten komoly szakmai tekintélyt vívott ki magának. 30 évvel ezelőtt - Kelet-Európa első bankárképző intézményének létrejötténél - az akkori teljes magyar bankszektor és a Francia Bankárképző Központ (CFPB) bábáskodott.

Mi az, amire büszke?

Büszke vagyok a Bankdiploma Programunkra, közkedvelt nevén a BADI-ra. Ez volt az első diplomaprogramunk, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetemmel indítottuk el közösen, amit a változó piaci viszonyoknak megfelelően folyamatosan megújítunk. Most is egy ilyen megújítás előtt állunk, gondoljunk csak a fintech és a digitalizáció egyre nagyobb jelentőségére. A képzés egyedülálló Európában, aminek sikerét a több mint 500 végzett hallgató is bizonyítja.

Oktatási tevékenységünk másik zászlóshajója, a befektetés elemzési ismereteket nyújtó CEFA - Befektetés-elemzői Programunk. Az EFFAS (Európai Befektetéselemzők Nemzetközi Szövetsége) által elismert nemzetközi diplomát nyújtó program elvégzésével megnyílik az európai munkaerő piac a végzettek előtt - hiszen Európa meghatározó piacain elfogadott tanúsítványt ad.

Legújabb diplomaprogramunk, a Budapesti Gazdasági Egyetemmel közösen indított Európai pénzügyi szaktanácsadó szakirányú továbbképzés szak (EPT). Célunk a magas szakmai színvonalú és etikus pénzügyi-befektetési tanácsadó képzés.

Intézményünk ezen túlmenően további akkreditációkkal bíró programokat is kínál. Triple E akkreditációt szerzett a Vagyon, Alap, Portfólió (VAP) program, a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége és a Bankárképző közös programja, mely tantermi és online formában is elérhető. A Bankárképző a brit Chartered Institute for Securities & Investment (CISI) akkreditált képzési partnere lett múlt év folyamán. Fontos kiemelni, hogy az említett nemzetközi szervezetekben nemcsak tisztségviselőkkel képviselteti magát a Bankárképző, hanem ebben az évben itt tartja közgyűlését az Európai Bankárképzők Szövetsége (EBTN), valamint az Európai Befektetéselemzők Nemzetközi Szövetsége (EFFAS) is - és velünk ünneplik a Bankárképző 30 éves jubileumát.

A felsorolásból továbbá kihagyhatatlan a FEBI - Szakképesített Bankreferens képzésünk, ami az elmúlt 30 évben meghatározta a pénzügyi szféra szakmai bázisát. Az ország szinte minden bankfiókjában dolgoznak olyan kollégák, akik a FEBI képzés keretében szerezték meg a szükséges banki ismereteket, számuk már meghaladja a tízen ötezret. Terveink között szerepel a hagyományos FEBI kurzusunk mellett egy intenzív változat elindítása is, amely egy év alatt lehetőséget ad a népszerű képzettség megszerzésére.

Hogyan változott az oktatási piac 30 év alatt, milyenek lettek az igények?

Az a célunk, hogy mindig megújuló rövid tanfolyami kínálatunk alkalmazkodjon a piaci és szabályozói változásokhoz. Emellett az elmúlt években egyre nagyobb igény mutatkozik az e-learning képzésekre, így mi is ennek megfelelően egyre több online és e-learning program rendelkezünk.

Mióta része tevékenységüknek a tanácsadás is?

1995 óta foglalkozunk szakértői, tanácsadói tevékenységgel is, melyben elkötelezett, szakmailag felkészült, rendkívül erős szakértői csapatunkra támaszkodhatunk. A felhalmozott szakmai tapasztaltunkat kamatoztatjuk magyar és nemzetközi projektjeinkben.

Úgy tudjuk, hogy az üzleti kihívások mellett nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra is.

Igen, a 10 éve indított Mentorprogramunk mára már önjáró projektté vált. A program során a banki és az üzleti élet első számú vezetői mentorálnak tehetséges fiatal egyetemistákat. A fiatalok lehetőséget kapnak arra, hogy közelebbről megismerjék a szervezetvezetés kérdéseit, és kipróbálhatják magukat a szakmai munkában is. A program szerves része a társadalmi felelősségvállalás is.

A 30 év alatt több mint 30 ezer fiatal kolléga szakmai kibontakozását segítettük. És remélem, hogy a most egy éves unokámmal 30 év múlva ugyanilyen megelégedéssel tekinthetünk majd vissza a megelőző évek eredményeire.

(x)
RSM Blog

Munkaszüneti napok 2025 - így tervezzen!

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2025-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listája. A rendelet azt is meghatározza, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2025-ben, va

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

Holdblog

Ismét a HOLD az Év Alapkezelője

Megint - immáron nyolcadik alkalommal - mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep Value 2024 és a Columbus alapjainkat is kategóriájuk... The post Ismét a HOLD az Év Alapke

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
illustration-01